Za savršeno bijeli osmjeh trebate izbjegavati ove namirnice

Za savršeno bijeli osmjeh trebate izbjegavati ove namirnice

Da li ste spremni na odricanje?

Mnogi ljudi postaju svjesni osmijeha zbog boje zuba. Osim što vam pruža prekrasan bijeli osmijeh, sluznica vaših zuba također pomaže u sprječavanju problema sa zubima, uključujući karijes. Ali kako spriječiti te žute mrlje? Ako želite onaj biserno bijeli smijeh, morate odustati od neke hrane i nekih pića. Da, postoje neke namirnice zbog kojih vam zubi izgledaju žuto. Nutricionistica Anjali Mukerjee u objavi na Instagramu predložila je 7 namirnica koje više štete nego koriste vašim zubima.

Napomenula je da je izbjeljivanje zubi popularna opcija, no ne smije se zaboraviti da proizvodi za izbjeljivanje koriste kemikalije za izbjeljivanje zuba. Stoga je, spomenuvši jednostavan i opipljiv način sprječavanja promjene boje zuba, savjetovala svojim pratiteljima da izbjegavaju ove namirnice:

Crna kava: Tko ne voli započeti dan s čašom espressa? Ali evo loših vijesti za ljubitelje kave. Kava zauzima prvo mjesto na listi namirnica koje mrlje vaše zube.

Čaj: Ako razmišljate o tome da konzumaciju kave zamijenite čajem, uzalud je. Čaj također dovodi do ružnih mrlja na zubima ako ih se redovito konzumira. Izbjegavajte crni čaj i birajte zeleni, bijeli ili bilo koji od biljnih čajeva, koji su također zdraviji.

Crveno vino: Za čašu crnog vina se kaže da ima bezbroj zdravstvenih prednosti. Ali Anjali tvrdi da kiseline u vinu stvaraju hrapave mrlje, koje dodatno stvaraju brazde koje “farbaju” zube.

Gazirana tamna pića: Stručnjak sugerira da su čak i tamne gazirane pića štetne za zube zbog svoje obojene boje.

Duhan: pušenje ili duhan za žvakanje ima mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih s njim. No, osim toga, duhan uzrokuje tamnosmeđe ili crne mrlje na zubima, zbog izgaranja katrana ugljena.

Umak od soje: aromatične tvari poput sojinog umaka, koji vašim rezancima i tjestenini dodaje bogatstvo, mogu zamrljati i vaše svijetle zube.

Dakle, koje ste od ovih namirnica od sada spremni izbjegavati?

Fotografija: www.pexels.com, Izvor: www.news18.com

Povezane vijesti

Programom „Na kavu sa Župančićem i Kumičićem“ obilježen slovenski kuturni dan   

Programom „Na kavu sa Župančićem i Kumičićem“ obilježen slovenski kuturni dan   

Stihovi slovenskog pjesnika Otona Župančića i proza hrvatskog književnika Eugena Kumičića odzvanjali su Varaždinom na spoju ulica koje nose ime dvojice velikih umjetnika. Zanimljiv poetsko-glazbeni program pod nazivom „Na kavu…
Muškarac naoružan do zuba u vikendici kod Ivanca imao i dosta heroina

Muškarac naoružan do zuba u vikendici kod Ivanca imao i dosta heroina

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo ke optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih…
Za Marija traže godinu dana zatvora jer je krao britvice i kavu?!

Za Marija traže godinu dana zatvora jer je krao britvice i kavu?!

Za Marija (22) iz okolice Čakovca prošla je zima očito bila duga i teška pa se uputio u više trgovina u Varaždinu. Tako je od siječnja pa do kraja ožujka…