Pravila o privatnosti

Zadnje ažurirano: 20. studenog 2022.

Ova Pravila o privatnosti opisuju naša pravila i postupke o prikupljanju, korištenju i otkrivanju Vaših podataka kada koristite web stranicu te vam govore o Vašim pravima na privatnost i kako Vas zakon štiti.

Vaše osobne podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korištenjem web stranice pristajete na prikupljanje i upotrebu podataka u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.

Prikupljanje osobnih podataka

Sljedeće vrste osobnih podataka mogu se prikupljati, pohranjivati i koristiti:

 1. podaci o Vašem računalu uključujući vašu IP adresu, geolokaciju, vrstu i verziju preglednika i operativni sustav;
 2. podaci o Vašim posjetima i korištenju ove web stranice, uključujući način pristupa, trajanje posjeta, pregledane stranice i navigacijske putanje do web mjesta;
 3. podaci, kao što su Vaše ime i adresa e-pošte, koje unosite za postavljanje pretplata na našu e-poštu i / ili biltene;
 4. podaci koji se generiraju tijekom korištenja naše web stranice, uključujući kad, koliko često i pod kojim okolnostima ih upotrebljavate;
 5. podaci koji se odnose na transakcije koje izvršite putem naše web stranice, a koje uključuju Vaše ime, prezime, adresu, telefonski broj i adresu e-pošte
 6. podaci koje objavljujete na našoj web stranici s namjerom da ih objavite na internetu, što uključuje Vaše korisničko ime, slike profila i sadržaj vaših postova;
 7. podaci sadržani u bilo kojoj komunikaciji koju nam pošaljete putem e-pošte ili putem naše web stranice, uključujući njezin komunikacijski sadržaj i metapodatke;
 8. sve ostale osobne podatke koje nam pošaljete.

Prije nego što nam otkrijete osobne podatke druge osobe, morate dobiti pristanak te osobe kako za otkrivanje, tako i za obradu tih osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

Upotreba Vaših osobnih podataka

Osobni podaci koji nam se dostave putem naše web stranice koristit će se u svrhe navedene u ovoj politici ili na relevantnim stranicama web stranice. Vaše osobne podatke možemo koristiti za sljedeće:

 1. administriranje naše web stranice i poslovanja;
 2. personaliziranje naše web stranice za vas;
 3. omogućavanje Vaše upotrebe usluga dostupnih na našoj web stranici;
 4. slanje izvoda, računa i podsjetnika o plaćanju i prikupljanje plaćanja od Vas;
 5. slanje nekomercijalnih komunikacija;
 6. slanje obavijesti putem e-pošte ako ste izričito zatražili;
 7. slanje našeg biltena, ako ste ga zatražili (možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku ako više ne trebate bilten);
 8. slanje marketinških komunikacija koje se odnose na naše poslovanje ili poslovanje pažljivo odabranih trećih strana za koje mislimo da bi Vas mogle zanimati, poštom ili, ako ste na to posebno pristali, e-poštom ili sličnom tehnologijom (možete nas obavijestiti bilo kada ako vam više nisu potrebne marketinške komunikacije);
 9. pružanje statističkih podataka o našim korisnicima trećim stranama (ali te treće strane neće moći identificirati nijednog pojedinog korisnika iz tih podataka);
 10. bavljenje upitima i pritužbama napravljenih od Vas ili u vezi s Vama a u vezi s našom web stranicom;
 11. sigurnost naše web stranice i sprečavanje prijevara;
 12. provjera usklađenosti s uvjetima i odredbama koji reguliraju upotrebu naše web stranice (uključujući praćenje privatnih poruka poslanih putem servisa privatnih poruka naše web stranice ); i
 13. ostale primjene.

Ako na našoj web stranici pošaljete osobne podatke za objavu, mi ćemo ih objaviti i inače upotrijebiti te podatke u skladu s dozvolom koju ste nam dali.

Vaše postavke privatnosti mogu se koristiti za ograničavanje objave Vaših podataka na našoj web stranici i mogu se prilagoditi kontrolom privatnosti na web stranici.

Bez Vašeg izričitog pristanka, nećemo davati Vaše osobne podatke bilo kojoj trećoj strani kako bi ih koristili za svoj ili izravni marketing.

Otkrivanje osobnih podataka

Za razumne potrebe uvrđene u ovoj politici možemo otkriti vaše osobne podatke bilo kojem od naših zaposlenika, službenika, osiguravatelja, profesionalnih savjetnika, agenata, dobavljača ili podizvođača.

Za razumne potrebe uvrđene u ovoj politici Vaše osobne podatke možemo otkriti bilo kojem članu naše grupe tvrtki (ovo podrazumijeva naše podružnice, našu krajnju holding kompaniju i sve njene podružnice).

Možemo otkriti vaše osobne podatke:

 1. u onoj mjeri u kojoj se to od nas zahtijeva po zakonu;
 2. u vezi s bilo kojim tekućim ili budućim pravnim postupcima;
 3. radi uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacija drugima radi sprječavanja prijevara i smanjenja kreditnog rizika);
 4. kupcu (ili potencijalnom kupcu) bilo koje tvrtke ili imovine koju prodajemo ili planiramo prodati; i
 5. bilo kojoj osobi za koju opravdano vjerujemo da se može obratiti sudu ili drugom nadležnom tijelu radi otkrivanja tih osobnih podataka, te kada bi prema našem razumnom mišljenju, takav sud ili vlast s razlogom vjerojatno naredio otkrivanje tih osobnih podataka.

Osim kako je predviđeno u ovoj politici, nećemo trećim osobama davati Vaše osobne podatke.

Međunarodni prijenosi podataka

 1. Podaci koje prikupljamo mogu se pohraniti, obrađivati i prenositi između bilo koje zemlje u kojoj poslujemo kako bi nam omogućili korištenje podataka u skladu s ovim pravilima.
 2. Podaci koje prikupljamo mogu se prenijeti u sljedeće zemlje koje nemaju zakone o zaštiti podataka jednake onima koji su na snazi u Europskom gospodarskom prostoru: Sjedinjene Države, Rusija, Japan, Kina i Indija.
 3. Osobni podaci koje objavite na našoj web stranici ili predate za objavu na našoj web stranici mogu biti dostupni, putem interneta, širom svijeta. Ne možemo spriječiti upotrebu ili zlouporabu takvih podataka od drugih strana.
 4. Izričito se slažete s prijenosima osobnih podataka opisanih u ovom odjeljku F.

Zadržavanje osobnih podataka

 1. Ovaj Odjeljak iznosi naše politike i postupke za zadržavanje podataka koji su osmišljeni kako bi se osiguralo poštivanje naših zakonskih obveza u vezi sa zadržavanjem i brisanjem osobnih podataka.
 2. Osobni podaci koje obrađujemo u bilo koje svrhe ili svrhe neće se čuvati dulje nego što je potrebno za tu svrhu ili u te svrhe.
 3. Bez obzira na ostale odredbe ovog Odjeljka, zadržat ćemo dokumente (uključujući elektroničke dokumente) koji sadrže osobne podatke:
  1. u onoj mjeri u kojoj se to od nas zahtijeva po zakonu;
  2. ako vjerujemo da dokumenti mogu biti relevantni za bilo koji tekući ili budući sudski postupak; i
  3. u svrhu uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacija drugima radi sprječavanja prijevara i smanjenja kreditnog rizika).

Sigurnost vaših osobnih podataka

 1. Poduzet ćemo razumne tehničke i organizacijske mjere opreza kako bismo spriječili gubitak, zloupotrebu ili promjenu vaših osobnih podataka.
 2. Pohranit ćemo sve osobne podatke koje navedete na našim sigurnim (zaštićenim lozinkom i vatrozidom) poslužiteljima.
 3. Sve elektroničke financijske transakcije unesene putem naše web stranice bit će zaštićene tehnologijom šifriranja.
 4. Potvrđujete da je prijenos informacija putem Interneta svojstveno nesiguran i da ne možemo jamčiti sigurnost podataka poslanih putem interneta.

Izmjene i dopune

Možemo povremeno ažurirati ovu politiku objavljivanjem nove verzije na našoj web stranici. Trebali biste povremeno provjeravati ovu stranicu kako biste bili sigurni da razumijete bilo kakve promjene ove politike. Možemo Vas obavijestiti o promjenama ove politike putem e-pošte ili putem privatnog sustava za razmjenu poruka na našoj web stranici.

Vaša prava

Možete nas uputiti da Vam dostavimo bilo koje osobne podatke koje imamo o Vama. Možemo zadržati osobne podatke koje tražite u mjeri dopuštenoj zakonom. Možete nas u bilo kojem trenutku uputiti da ne obrađujemo vaše osobne podatke u marketinške svrhe. U praksi, unaprijed ćete izričito pristati na naše korištenje vaših osobnih podataka u marketinške svrhe ili ćemo Vam pružiti priliku da se isključite iz upotrebe vaših osobnih podataka u marketinške svrhe.

Web stranice trećih strana

Naša web stranica uključuje hiperveze do web stranica trećih strana i njihove detalje. Mi nemamo kontrolu nad politikama privatnosti i praksama trećih strana i ne odgovaramo za njih.

Ažuriranje podataka

Javite nam da li osobne podatke koje imamo o Vama treba ispraviti ili ažurirati.

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz slova i brojeva) koji web poslužitelj šalje web-pregledniku i pohranjuje u pregledniku. Identifikator se zatim vraća serveru svaki put kada preglednik zatraži stranicu od poslužitelja. Kolačići mogu biti „trajni“ kolačići ili „sesijski“ kolačići: trajni kolačić pohranit će se u web preglednik i ostat će važeći do određenog datuma isteka, osim ako ga korisnik ne obriše prije isteka roka; S druge strane, sesijski kolačić istječe na kraju korisničke sesije, kada je web preglednik zatvoren. Kolačići obično ne sadrže podatke koji osobno identificiraju korisnika, ali osobni podaci koje pohranjujemo o vama mogu biti povezani s podacima pohranjenim i dobivenim od kolačića. Na našoj web stranici koristimo i sesijske i trajne kolačiće.

 1. Imena kolačića koje koristimo na našoj web stranici i svrhe u kojima se koriste navedena su u nastavku:
  1. na našoj web lokaciji koristimo Google Analytics i Adwords za prepoznavanje računala kada korisnik posjeti web stranicu, praćenje korisnika dok se kreću po web stranici, omogućavanje upotrebe košarice na web stranici, poboljšanje upotrebljivosti web stranice, analiziranje uporabe web stranice, administriranje web stranice, spriječavanje prijevare i poboljšanje sigurnosti web stranice, personaliziranje web stranice za svakog korisnika
 2. Većina preglednika omogućuje vam da odbijete prihvaćanje kolačića – na primjer:
  1. u programu Internet Explorer (inačica 10) možete blokirati kolačiće koristeći postavke preglasavanja za upravljanje kolačićima dostupne klikom na “Alati”, “Opcije interneta”, “Privatnost”, a zatim “Napredno””;
  2. i u Firefoxu (verzija 24) možete blokirati sve kolačiće klikom na “Alati”, “Opcije”, “Privatnost”, na padajućem izborniku odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest” i poništite odabir opcije “Prihvati kolačiće s web mjesta”; i
  3. u Chrome-u (verzija 29) možete blokirati sve kolačiće tako što ćete pristupiti izborniku “Prilagodi i kontroliraj” i kliknuti “Postavke”, “Prikaži napredne postavke” i “Postavke sadržaja”, a zatim odabrali “Blokiraj web mjesta u postavljanju bilo kakvih podataka” “, Pod naslovom” Kolačići “.

Blokiranje svih kolačića negativno će se odraziti na upotrebljivost mnogih web stranica. Ako blokirate kolačiće, nećete moći koristiti sve značajke na našoj web stranici.

 1. Možete izbrisati kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu – na primjer:
  1. u programu Internet Explorer (verzija 10) morate ručno izbrisati datoteke kolačića (upute možete naći na http://support.microsoft.com/kb/278835 );
  2. u Firefoxu (verzija 24) kolačiće možete izbrisati klikom na “Alati”, “Opcije” i “Privatnost”, zatim odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest”, kliknite “Prikaži kolačiće”, a zatim kliknite “Ukloni sve kolačiće” ; i
  3. u Chromu (verzija 29) možete obrisati sve kolačiće pristupom izborniku “Prilagodi i kontroliraj” i kliknite “Postavke”, “Napredno” i “Izbriši podatke pregledavanja”, a zatim odaberete “Izbriši kolačiće i drugu web lokaciju” i dodatak “prije nego što kliknete” Izbriši podatke pregledavanja.”
  4. Brisanje kolačića negativno će utjecati na upotrebljivost mnogih web stranica.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, možete nas kontaktirati: