Pročitajte koje to prednosti ima prakticiranje joge i meditacije

Pročitajte koje to prednosti ima prakticiranje joge i meditacije

Posvetite vrijeme svom tijelu

Joga i meditacija imaju nebrojene prednosti i uvijek ih preporučuju prijatelji i obitelj. Prakse ne samo da unose rutinu u naše živote, već poboljšavaju i naše mentalno i fizičko zdravlje. Meditacija više izgleda kao podružnica joge zbog određenih joga poza koje vam pomažu u meditaciji. Počeci joge datiraju unatrag preko 5000 godina i smatra se duhovnim procesom koji pomlađuje um i tijelo ako se prakticira dobro i redovito. Neke istaknute prednosti joge su:

Poboljšava fleksibilnost i snagu
Protok krvi u tijelu povećava se uz pomoć sporih pokreta uz duboko disanje. Mišići se zagrijavaju i držanje položaja može povećati snagu mišića.

Pojačava raspoloženje
Joga i meditacija pomažu poboljšati mentalno zdravlje i kontroliraju promjene raspoloženja, depresiju i tjeskobu. Uz to, bavljenje jogom u skupini pomaže povećanju lučenja hormona serotonina i oksitocina koji su hormoni sreće i ljubavi.

Pomaže u ublažavanju bolova od artritisa
Nježna joga može pomoći u ublažavanju simptoma artritisa i upravljanju boli. Povećana fleksibilnost pomaže u poboljšanju pokreta mišića.

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje
Joga pomaže u regulaciji krvnog tlaka i otkucaja srca. To uzrokuje poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja i cirkulacije krvi u tijelu.

Pomaže kod astme
Pranayama, vrsta vježbe disanja u jogi, može vam pomoći da se nosite s astmom smanjujući broj napadaja astme reguliranjem disanja.

Pomaže boljem spavanju zbog opuštanja
Joga pomaže u izgradnji rutinskog načina života koji može pomoći poboljšati ciklus spavanja i opustiti vas. Joga pomaže vašem tijelu postaviti automatski alarm za spavanje i buđenje.

Liječite bol
u leđima Kronična bol u leđima može se riješiti redovitim vježbanjem joge nekoliko tjedana. Vježbe istezanja i položaji povećavaju fleksibilnost vaše kralježnice. To pomaže u smanjenju bolova u leđima i povećanju pokretljivosti.

Izvor: www.news18.com, www.pexels.com

Povezane vijesti