Previše vježbanja može uzrokovati neredovite menstruacije, nutricionist dijeli savjete kako to popraviti!

Previše vježbanja može uzrokovati neredovite menstruacije, nutricionist dijeli savjete kako to popraviti!

U svemu što se pretjera pa tako i u vježbanju donosi kontra efekt

Praćenje menstrualnog ciklusa je vrlo važno, jer je to najbolji pokazatelj vašeg cjelokupnog zdravlja. Dok žene smatraju da su varijacije u ciklusu menstruacije normalne, predlaže se da se abnormalnost nikada ne smije zanemariti. Zašto? Jer ukazuje na zdravstvene probleme. Kada ste na putu mršavljenja, još je važnije pratiti svoj menstrualni ciklus. Izostanak mjesečnice tijekom mršavljenja ukazuje na to da bi proces gubitka kilograma mogao utjecati na vašu dobrobit. Nutricionistica Bhakti Kapoor u svojoj je nedavnoj objavi na Instagramu objasnila što pretjerano vježbanje čini tijelu.

Previše vježbanja može uzrokovati nepravilnosti u mjesečnicama. Iako žene smatraju da nema štete od izostanka menstruacije jednom ili dvaput, nutricionistica je rekla da je to znak ozbiljnog problema s prehranom. Stručnjaci navode da tijekom atletskog treninga mnogi ljudi misle da je zastoj menstrualnog ciklusa normalan. Međutim, prema njezinim riječima, “nije i zapravo može ukazivati ​​na ozbiljan problem s prehranom” zato nemojte ignorirati ovaj problem ako se i vi nađete u takvoj situaciji.

Nutricionistica je dodala da kada tijelo nema dovoljno energije za održavanje sustava, ono zaustavlja kretanje energije za nebitne zadatke poput reprodukcije i rasta, uključujući izgradnju kostiju. Otkrila je da može uzrokovati hipotalamus – regija u mozgu koja usporava ili zaustavlja oslobađanje hormona koji kontroliraju ovulaciju.

Ističući tri razloga zašto vaša rutina vježbanja dovodi do izostanka menstruacije, nutricionistica je također podijelila savjete o tome što se može učiniti u vezi s tim.

Nema pravih dana odmora : možete propustiti menstruaciju zbog nedostatka energije, pa čak ni hodanje u dane odmora neće pomoći vašim problemima.

Rješenje : Odvojite vrijeme kako biste svom tijelu pružili odgovarajući odmor tijekom tjedna i dajte sebi nagradu taj daj za “ljenčarenje” tj. odmor.

Stalni kalorijski deficit : Vašem tijelu možda treba potrebne kalorije

Rješenje : Usredotočite se na hranjive obroke

Više ste zabrinuti zbog izgled nego zbog zdravlja : razmišljanje na ovaj način može vas potaknuti na sve više i više vježbanja. Pa, možda nećete uvijek imati pozitivne rezultate.

Rješenje : Izostanak mjesečnice nije zdrav bez obzira na to kako izgledate.

Izvor: www.news18.com, www.pexels.com

Povezane vijesti

Policija poslala važno upozorenje

Policija poslala važno upozorenje

IZ varaždinske PU jutros je stiglo priopćenje koje prenosimo u cjelosti: Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i…
Policija poslala važno upozorenje: Ako dobijete ovakav poziv, pripazite – u pitanju je prevara

Policija poslala važno upozorenje: Ako dobijete ovakav poziv, pripazite – u pitanju je prevara

Policijska uprava zagrebačka upozorila je građane na prevaru u kojoj se osobe lažno predstavljaju i navode da će na kućnoj adresi provjeriti valjanost novčanica. “Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili…
Važno je zvati se AP

Važno je zvati se AP

Ne, nije Andrej Plenković ako ste automatski na njega pomislili. Nju nazivaju ženskim Dinom Merlinom i govore da će nadmašiti svoju mega popularnu svekrvu. Ona je Aleksandra Prijović. Ovih dana…