Kako preživjeti nadolazeće vrućine?

Kako preživjeti nadolazeće vrućine?

Pripreme za ljeto

Iako na vremenske prilike poput visokih vrućina ne možemo utjecali tu priči nije kraj. U tekstu navodimo par jednostavnih savjeta kako da vaše tijelo bude otpornije na užareni tolinski val koji je prisutan svake godine.

Intenzivan toplinski val može uzrokovati nekoliko štetnih učinaka na naše zdravlje, počevši od dehidracije, što dovodi do grčeva, toplinske iscrpljenosti i toplinskog udara. Nepotrebno je reći da moramo prakticirati određenu prevenciju kako bismo smanjili izlaganje suncu, bilo da nosimo zaštitne dodatke i odjeću ili da imamo stalno uključene klima-uređaje, ali ako naše tijelo nije unutrašnje jako ništa nas ne može zaštititi od okrutnog toplinski val. Stoga smo sastavili nekoliko savjeta o prehrani i prehrani kako bi vaše zdravlje bilo spremno za podnošenje rastuće temperature.

Hidratacija je ključna
Održavanje hidratacije vašeg tijela jedinstveno je rješenje za podnošenje vrućine. Ovo ljeto morate udvostručiti potrošnju vode ne samo pitke vode već i uključivanjem hidratiziranog voća i povrća u svoju prehranu. Neko voće i povrće poput lubenice, krastavca, rajčice ili mošusne dinje široko je dostupno tijekom ljeta i čini magiju ako se redovito konzumira.

Izbjegavajte kofein
Koliko god da ujutro volimo svoj čaj i kavu, moramo postaviti određena ograničenja na broj šalica koje dnevno konzumiramo. To je zato što je poznato da napitci s kofeinom dehidriraju tijelo.

Unos sjemenki
Previdjeli smo zdravstvene prednosti koje možemo dobiti samo konzumiranjem nekoliko široko dostupnih sjemenki. Nekoliko sjemenki kao što su sjemenke komorača i sjemenke kima rashlađuju u prirodi i mogu se konzumirati dodavanjem u sokove ili uzimanjem izravno s vodom ujutro.

Oslanjajte se više na tekuću prehranu
Počnite se više oslanjati na tekuću prehranu nego na krutu hranu. Pokušajte svakodnevno uključiti različite sokove od povrća u svoj obrok. Uvijek možete dodati listove mente kako biste imali onaj osvježavajući i rashlađujući okus, a listovi mente također su vrlo hidratantne prirode.

Izvor: www.news18.com, www.pexels.com

Povezane vijesti

Policija poslala važno upozorenje: Ako dobijete ovakav poziv, pripazite – u pitanju je prevara

Policija poslala važno upozorenje: Ako dobijete ovakav poziv, pripazite – u pitanju je prevara

Policijska uprava zagrebačka upozorila je građane na prevaru u kojoj se osobe lažno predstavljaju i navode da će na kućnoj adresi provjeriti valjanost novčanica. “Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili…
Osniva se Savjet mladih Grada Varaždina. Traži se vaše mišljenje

Osniva se Savjet mladih Grada Varaždina. Traži se vaše mišljenje

U razdoblju 8. studenog do 8. prosinca 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Varaždina. Savjet mladih Grada Varaždina je savjetodavno tijelo Grada Varaždina koje…
Stručnjaci savjetuju kako spriječiti da vam promjena sata ne uništi san

Stručnjaci savjetuju kako spriječiti da vam promjena sata ne uništi san

Ako vas zimsko računanje vremena ostavlja zbunjenim, niste sami. Liječnici izvješćuju o porastu srčanih udara od 24 posto (SAD) svaki put kad se kazaljke pomaknu prema naprijed, te smanjenju od…