Pročitajte koje su zdravstvene prednosti limunade ljeti

Pročitajte koje su zdravstvene prednosti limunade ljeti

Limun i njegov pozitivan učinak na organizam

Voda s limunom, poznata i kao limunada, piće je koje ljeti godi svima. Mnogi ljudi razmišljaju o tome da dan započnu vodom s limunom umjesto čaja, kave ili bilo kojeg drugog voćnog soka. Iako je ukusna i osvježavajuća, voda s limunom ima i nebrojene zdravstvene prednosti:

Odličan izvor vitamina C

Limun ima visok sadržaj vitamina C koji pomaže u zaštiti stanica od oštećenja slobodnih radikala. Vitamin C također pomaže u smanjenju rizika od moždanog udara i kardiovaskularnih bolesti uz održavanje razine krvnog tlaka pod kontrolom.

Gubitak težine
Sadržaj vitamina C također pomaže u oksidaciji masti koje dovode do gubitka težine. Pektin je vlakno (također se nalazi u limunadi) koje pomaže smanjiti žudnju za gladi i čini da se osjećate siti.

Hidratacija

Voda s limunom poboljšava hidrataciju jer unos vode postaje lakši kada joj dodate okus. Voda s limunom također pomaže poboljšati razinu natrija u našem tijelu i pomaže nadoknaditi druge važne hranjive tvari koje nas održavaju dehidriranima. Voda s limunom pomaže u smanjenju unosa gaziranih pića koja mogu biti izrazito štetna za tijelo.

Digestija

Vruća ili mlaka voda s limunom djeluje kao laksativ. Ako odlučite započeti dan mlakom vodom s limunom, radite na prevenciji zatvora i održavanju pražnjenja crijeva zdravim.

Prednosti kože

Kao što je ranije spomenuto, voda s limunom ima visok sadržaj vitamina C koji ima svojstva protiv starenja. Studija iz 2016. otkrila je da mješavine sokova na bazi citrusa potiskuju stvaranje bora kod miševa bez dlake.

Izvor: www.news18.com, www.pexels.com

Povezane vijesti

Pogledajte koji vitamini i minerali usporavaju starenje mozga

Pogledajte koji vitamini i minerali usporavaju starenje mozga

Kako starimo, zdravlje našeg mozga postaje ključno za održavanje opće dobrobiti. Kognitivni pad prirodni je dio starenja, ali nova istraživanja pokazuju da određeni vitamini i minerali mogu igrati ključnu ulogu…
Mališani u varaždinskim vrtićima jedu zdravo

Mališani u varaždinskim vrtićima jedu zdravo

Djeca zdravo jedu u svih sedam jedinica  gradskog Dječjeg vrtića Varaždin. U to su se uvjerili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković danas prilikom posjete centralnoj kuhinji u…
“Zdravo i fino” punom parom krenulo u VI. ciklus projekta

“Zdravo i fino” punom parom krenulo u VI. ciklus projekta

Uz novu radionicu zdravoga kuhanja u VI. ciklusu projekta „Zdravo i fino“ promovirana i nova kuharica, odnosno Kuharski vodič za ne(znalce) Kako izgleda kada djeca kuhaju, mijese, režu, sjeckaju, pirjaju,…