VALENTINOVO Marofčani i klape vole se javno

VALENTINOVO Marofčani i klape vole se javno

Dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a razlog je bio tradicionalan koncert „Valentinovo uz klape”.

Kao i ranijih godina, koncert posvećen ljubavi organizirali su Kulturno-umjetničko društvo Marof i njegova sekcija Klapa Marof, a uz domaćine, ove su godine brojnim posjetiteljima večer uljepšali Klapa Burin s otoka Cresa, Ženska vokalna skupina Kušlec iz Konjščine, Ženska vokalna skupina Zipka iz Novog Marofa i Tamburaši As.

Predsjednica KUD-a Marof, Dijana Kropek, nije krila zadovoljstvo što se i ove godine tražila karta više za koncert.

– Ovo nam je već 11. „Valentinovo uz klape” i raduje me što je interes Marofčana opet bio tako velik i nisu mogli doći svi koji su to željeli. Bit će prilike dogodine jer ovu ćemo lijepu tradiciju svakako nastaviti. Na taj način već smo ostvarili suradnju s brojnim klapama diljem Hrvatske i rado se odazovemo kada oni nas pozovu na gostovanje – izjavila je Kropek.

Najavila je daljnje aktivnosti KUD-a u ovoj godini, a prva od njih je nastup na manifestaciji „Antunovo v Marofu”.

– Kao i obično, organizirat ćemo smotru folklora, a u lipnju nas očekuje i smotra malih pjevačkih zborova koja će se održati u Novom Marofu. Osim toga, dobili smo poziv za nastup na „Orehijadi” u Međimurju – otkrila je Dijana Kropek.

U još jednom kvalitetnom novomarofskom kulturnom događanju uživao je i gradonačelnik Siniša Jenkač.

– KUD Novi Marof tradicionalno povodom Valentinova organizira valentinovski koncert i to je u njihovom programu koji uspješno provode svake godine. Kulturni centar je uvijek pun, ljudi se odazovu i svi zajedno uživamo u glazbi. Klape i gosti koje pozivaju naš KUD i klapa Marof svake su godine atraktivni i odlično primljeni od strane naših sugrađana, a s druge strane, to je financijska pomoć KUD-u i klapi za normalno obavljanje njihovih godišnjih aktivnosti – rekao je Jenkač.

Dodao je da koncert „Valentinovo uz klape” već godinama obogaćuje kulturnu ponudu Novog Marofa.

– Naš je KUD vrlo aktivan, njegove sekcije godišnje imaju tridesetak nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u radu ih redovno podržava Grad Novi Marof jer to i zaslužuju, sudjelujući i u svim našim događanjima na koja ih pozovemo. Drago mi je da je ovo tradicionalno druženje glazbenika i publike i ovoga puta bilo prekrasno, a onima koji nisu uspjeli ući u dvoranu savjetujem da ubuduće rezerviraju karte na vrijeme – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Koncert „Valentinovo uz klape“ organiziran je uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof i Kulturnog centra „Ivan Rabuzin” te uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa i gradske Turističke zajednice.

Povezane vijesti

Valentinovo u gradskom parku

Valentinovo u gradskom parku

Smijeh, veselje i radost ispunili su danas na dan zaljubljenih gradski park u Lepoglavi, baš kako i treba kad se slavi ljubav. U gradskom su parku, okićenom srcima i porukama…
Valentinovo u Brezničkom Humu

Valentinovo u Brezničkom Humu

Povodom blagdana Svetoga Valentina u najjužnijoj općini Varaždinske županije priređuju glazbenu poslasticu. Naime, 14. veljače u večernjim satima tamo će biti održan koncert za pamćenje pod nazivom ‘Na te mislim’.…
JAVNO SAVJETOVANJE Kako Grad Varaždin upravlja svojom imovinom?!

JAVNO SAVJETOVANJE Kako Grad Varaždin upravlja svojom imovinom?!

U razdoblju do 29. veljače 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Strategije upravljanja imovinom Grada Varaždina u razdoblju od 2024. do 2030. godine. Strategija upravljanja imovinom u vlasništvu…