U 2023. možemo očekivati nestašicu ovih osam namirnica

U 2023. možemo očekivati nestašicu ovih osam namirnica

Odlazak u trgovinu iz dana u dan sve je skuplji. Police su često prazne, teško je pronaći omiljene brendove, a toliko visoke cijene još nikad nismo vidjeli. Nažalost, u 2023. godini nas čekaju nove nestašice i rast cijena. Evo koje će proizvode biti najteže nabaviti.

Odlazak u trgovinu danas je poput pripreme za bitku. Kad prijeđete prag trgovine naoružani popisom za kupovinu, odmah se susrećete s poharanim izlozima i cijenama kakve nikada prije niste vidjeli. Na kraju se možete vratiti kući samo s polovicom proizvoda koji su vam potrebni, nakon što ste platili dvostruko veću cijenu, prenosi EatThisNotThat.

U 2023. nastavlja se većina problema koji su mučili industriju prošle godine – katastrofalno vrijeme, rat u Ukrajini, inflacija, skuplji uvoz namirnica –  stoga ove godine možemo očekivati nestašicu još nekih proizvoda.

CNBC izvještava da će ekonomska recesija vjerojatno nastupiti u prvim mjesecima nove godine jer inflacija, ekološke katastrofe i stalna nestašica gnojiva nastavljaju stvarati probleme.

Nažalost, sve češće ekološke katastrofe također u velikoj mjeri pridonose nestašici hrane. Jednostavno rečeno, izgubljeni poljoprivredni prihodi od izgubljenih usjeva znače manje novca i zemlje za proizvodnju hrane koju stavljamo na naše stolove za večeru.

Naravno, dok rat traje, nestašice kruha i mnogih drugih proizvoda od pšenice, uključujući brašno, žitarice i pekarske proizvode, također će nastaviti stvarati probleme za cijeli svijet. Ukrajina i Rusija zajedno proizvode oko 30% svjetskog izvoza pšenice. Ruska invazija je ozbiljno poremetila proizvodnju i iscrpila zalihe koje su ionako bile ograničene.

Stoga stručnjaci najavljuju da bismo se, uz proizvode poput jaja, brašna i mlijeka, ove godine mogli suočiti s nestašicama sljedećih proizvoda:

– govedina

– šampanjac

– zelena salata

– konzervirana pića i hrana

– suncokretovo ulje i palmino ulje

– kruh i ostali proizvodi od pšenice

– kukuruz

– naranče i sok od naranče

Povezane vijesti

APSURD Ušao u trgovinu i pokrao – trgovkinju?!

APSURD Ušao u trgovinu i pokrao – trgovkinju?!

U četvrtak oko 18 sati u jednoj trgovini u Optujskoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj okrao 50-godišnju zaposlenicu trgovine. Navedeni je iskoristio zauzetost zaposlenice za vrijeme kad je usluživala…
Zbog problema u proizvodnji, nestašica važnog lijeka u ljekarnama

Zbog problema u proizvodnji, nestašica važnog lijeka u ljekarnama

Zbog problema u proizvodnji, do 3. studenog Belupo je HALMED-u prijavio nestašicu svog sirupa Alerdin 0,5 mg/ml oralna otopina desloratadin, koji se često koristi protiv alergije. Lijek se propisuje odraslima,…
TRAŽI GA POLICIJA Ušao u trgovinu u Luminiju i napravio kaos

TRAŽI GA POLICIJA Ušao u trgovinu u Luminiju i napravio kaos

U ponedjeljak je u Ulici grada Lipika u Donjem Knegincu, nepoznati počinitelj je iz trgovine otuđio raznu odjeću, javili su danas iz PU varaždinske. Materijalna šteta procjenjuje se na više…