Ovih pet namirnica su prava ljetna hrana

Ovih pet namirnica su prava ljetna hrana

DELICIJE ZA VRUĆE DANE

Ove namirnice prava su ljetna hrana:

Nektarine

Sočni voćni plodovi dostupni su u trgovinama mjesecima i slobodno možemo ovo voće nazvati zvijezdom ljeta. Možete ih jesti same, dodati u salate ili ubaciti u slastice. U svakom slučaju, nećete pogriješiti.

Breskve

Kao i nektarine, osvježavaju i zasladit će i najzahtjevnije nepce. Birajte zrele plodove, a ako vam ostane koja viška, ne brinite, može se iskoristiti za pripravu slastica i kompota.

Trešnje

Svježe trešnje volimo zbog mnogo razloga, a među njima je i to da se mogu jesti ravno sa stabla. Ili police dućana. Ne trebate ih guliti!

Kukuruz

Ako imate običaj roštiljati, u namirnice koje će završiti na vatri, slobodno dodajte i kukuruz. Iako tijekom cijele godine možete kupiti konzervirani kukuruz, teško da je on dostojna zamjena svježim zrncima koja su nam dostupna ljeti.

Lubenica

Ružičasto, sočno voće nalazi se na samom vrhu popisa ukusnih ljetnih namirnica. Jednom kad probate ovo ukusno voće, teško da ćete ga preskakati dodatni u svoje obroke, osobito ljeti, piše Real Simple.

Povezane vijesti

Omiljeno voće poskupjelo čak 121 posto

Omiljeno voće poskupjelo čak 121 posto

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za 2023. godinu, poskupljenje je zahvatilo različite kategorije poljoprivrednih proizvoda. Izdvajaju se primjerice kruške, čija je cijena skočila za čak 121 posto u odnosu…
Udruga proizvođača povrća i voća „Zeljari“ obilježila 25 godina rada i djelovanja

Udruga proizvođača povrća i voća „Zeljari“ obilježila 25 godina rada i djelovanja

Udruga proizvođača povrća i voća “Zeljari” iz Vidovca čiji članovi neumorno rade na promociji poljoprivrednih proizvoda iz varaždinskog kraja, obilježila je 25 godina svog rada i djelovanja. Svečanom obilježavanju koje…
Opasne kemikalije pronađene i u voću iz Turske

Opasne kemikalije pronađene i u voću iz Turske

Klorpirifos-metil i buprofezin pronađeni su u svježem grejpu iz Turske koji je preko Bugarske trebao biti dopremljen i do Hrvatske. No, zaustavljen je na bugarskoj granici gdje je analiziran uzorak…