Ovih pet namirnica su prava ljetna hrana

Ovih pet namirnica su prava ljetna hrana

DELICIJE ZA VRUĆE DANE

Ove namirnice prava su ljetna hrana:

Nektarine

Sočni voćni plodovi dostupni su u trgovinama mjesecima i slobodno možemo ovo voće nazvati zvijezdom ljeta. Možete ih jesti same, dodati u salate ili ubaciti u slastice. U svakom slučaju, nećete pogriješiti.

Breskve

Kao i nektarine, osvježavaju i zasladit će i najzahtjevnije nepce. Birajte zrele plodove, a ako vam ostane koja viška, ne brinite, može se iskoristiti za pripravu slastica i kompota.

Trešnje

Svježe trešnje volimo zbog mnogo razloga, a među njima je i to da se mogu jesti ravno sa stabla. Ili police dućana. Ne trebate ih guliti!

Kukuruz

Ako imate običaj roštiljati, u namirnice koje će završiti na vatri, slobodno dodajte i kukuruz. Iako tijekom cijele godine možete kupiti konzervirani kukuruz, teško da je on dostojna zamjena svježim zrncima koja su nam dostupna ljeti.

Lubenica

Ružičasto, sočno voće nalazi se na samom vrhu popisa ukusnih ljetnih namirnica. Jednom kad probate ovo ukusno voće, teško da ćete ga preskakati dodatni u svoje obroke, osobito ljeti, piše Real Simple.

Povezane vijesti

Bivši načelnik Donje Voće pod mjerama

Bivši načelnik Donje Voće pod mjerama

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nametljivog ponašanja. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak od…
TAJNI KUPCI: “Hrana u našim trgovinama je katastrofalna. Poluraspadnuto voće i povrće…”

TAJNI KUPCI: “Hrana u našim trgovinama je katastrofalna. Poluraspadnuto voće i povrće…”

Tajni kupci su u petak i subotu obišli 22 trgovine i mesnice u Zagrebu i okolici, gdje su kupovali raznu robu, poput voća i povrća te mesnih prerađevina, a u…
Omiljeno voće poskupjelo čak 121 posto

Omiljeno voće poskupjelo čak 121 posto

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za 2023. godinu, poskupljenje je zahvatilo različite kategorije poljoprivrednih proizvoda. Izdvajaju se primjerice kruške, čija je cijena skočila za čak 121 posto u odnosu…