U V. Toplicama sanirano 5 klizišta

U V. Toplicama sanirano 5 klizišta

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački obišli su sanirano klizište u naselju Martinkovec, jedno od pet klizišta na kojima se lani intenzivno radilo.

Gradonačelnica Dragica Ratković nije krila zadovoljstvo završetkom još jednog velikog komunalnog projekta.

– Sa ŽUC-om imamo itekako dobru suradnju, što potvrđuje i podatak o čak osam realiziranih komunalnih projekata u 2023. godini, ukupne vrijednosti od gotovo 900.000 eura. Naime, sanirano je pet klizišta, po dva u Vrtlinovcu i Martinkovcu te jedno u Gornjoj Poljani za što je utrošeno 550.000 eura. Novi asfaltni slojevi u Drenovcu i Varaždinskim Toplicama koštali su oko 315.000 eura, dok je za sanaciju prometnice i uređenje nogostupa u Varaždinskim Toplicama izdvojeno 30.000 eura – rekla je gradonačelnica Ratković dodajući kako su realizirani  projekti dokaz sposobnosti Grada Varaždinskih Toplica da kvalitetno pripremi projekte, ali i ŽUC-a Varaždinske županije da prepozna stvarne potrebe gradova i općina.

Da se protekle godine mnogo toga odradilo na području Varaždinskih Toplica potvrdio je i ravnatelj ŽUC-a Osonjački.

– Tijekom 2023. godine obavljeni su značajni radovi na području Varaždinskih Toplica. Osim redovnog održavanja, izvedeno je osam većih projekata, od toga pet klizišta, dva presvlačenja novim slojem asfalta i jedno pojačano održavanje koje je uključivalo proširenje ceste s nogostupom u samom centru Varaždinskih Toplica. Svi zahvati su rađeni s ciljem podizanja sigurnosti svih sudionika u prometu – istaknuo je ravnatelj varaždinskog ŽUC-a.

Župan Anđelko Stričak svjestan je što znači rješavanje pitanja klizišta za lokalno stanovništvo.

– I ovi posljednji radovi u Martinkovcu, kao i brojni drugi na sanacijama klizišta diljem naše županije, dokaz su da Varaždinska županija veliku pozornost posvećuje upravo ovoj problematici. Sanacijom bilo kojeg klizišta, bilo gdje na području županije, u velikoj se mjeri povećava sigurnost svih sudionika u prometu, ali i kvaliteta života lokalnog stanovništva – izjavio je župan i naglasio kako se svim dijelovima županije posvećuje jednaka pažnja te je najavio nastavak sanacije klizišta.

– U srijedu smo na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda VGO Sava dogovorili sanaciju deset klizišta na području općina Breznica, Visoko i Breznički Hum. Hrvatske vode u te projekte ulaze s iznimnom visokom stopom sufinanciranja od čak 70 posto te su za deset klizišta osigurali iznos od oko 600.000 eura.  Dogovorenim poslovima u Breznici, Visokom i Brezničkom Humu te ovim odrađenim poslovima u Martinkovcu, pokazujemo i da nam je itekako stalo do ravnomjernih ulaganja i razvoja svih dijelova Varaždinske županije – zaključio je župan Stričak.

Povezane vijesti

Radni sastanak vezan uz sanaciju klizišta na varaždinskom jugu

Radni sastanak vezan uz sanaciju klizišta na varaždinskom jugu

Na inicijativu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka u Općini Breznica održan je radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda na čelu s direktorom Hrvatskih voda VGO za gornju Savu Tomislavom Sutonom,…
Potres u Sloveniji

Potres u Sloveniji

Rano ujutro naselje u slovenskoj Općini Jezerskom, Zgornje Jezersko i okolna područja, zatresao je potres magnitude 2,6. Područje Zgornjeg Jezerskog potres je pogodio u 3 i 20 sati, podaci su…
Nepoznati lopov provalio u pet vikendica na Vinica Bregu

Nepoznati lopov provalio u pet vikendica na Vinica Bregu

Varaždinska policija jutros je izviejstila kako je prošli tjedan provaljeno u pet vikendica u ulici Mali Trstenik na Vinica Bregu. Tom je prilikom iz jedne od vikend kuća otuđio razna…