Osmo izdanje zimskog sportskog višeboja okončano na Plitvicama

Osmo izdanje zimskog sportskog višeboja okončano na Plitvicama

Završnim druženjem i odlaskom na izlet na Plitvička jezera, završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

I dok je brojne aktivnosti na sportskom kampu pohađalo 60-ak  djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola, u obilazak najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj otišlo je njih 40-ak.

Po dolasku u bajkovito okruženje Plitvičkih jezera, razgledali su Donja i Gornja jezera, vozili se elektrobrodom po Kozjaku, najvećem i najdubljem jezeru u sastavu Nacionalnog parka, ali i vlakom koji omogućuje prekrasan panoramski pogled na ovaj jedinstveni prirodni fenomen. Nakon povratka uslijedila je okrjepa uz pizzu u još jednom prekrasnom prirodnom okruženju kojeg nude Rastoke.

Mladim sportašima i njihovim trenerima društvo je radila Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

– Grad Varaždin redovito sudjeluje u financiranju ovakvih i sličnih sportskih projekata. Osim Zimskog sportskog višeboja, financiramo i ljetno izdanje ovog programa, ali i projekt Zdrav pokret i brojne druge. Svi su ti programi za sve sudionike besplatni, a na taj način želimo zahvaliti našim građanima, poreznim obveznicima, što putem poreznih davanja dio svojih primanja uplaćuju u gradski proračun – poručila je pročelnica Vusić.

Riječi zahvale svima uključenima u projekt uputila je i Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

– Za još jedno uspješno izdanje zimskog višeboja prije svih moram zahvaliti djevojčicama i dječacima, polaznicima sportskih aktivnosti, kao i njihovim roditeljima te trenerima i kineziolozima Maji Čop Andesilić, Emeriku Večeriću, Marku Črljencu, Valentinu Florjaniću, Marku Žgancu i trenericama Sportskog plesnog kluba „Valcer“ na trudu i angažmanu. Zahvaljujem i Gradu Varaždinu na kontinuiranoj potpori. Također, već sada najavljujem novo okupljanje i druženje na 5. Ljetnom sportskom višeboju – rekla je Sitar.

Povezane vijesti

Nagrađeni mladi sportaši na 8. Zimskom sportskom višeboju

Nagrađeni mladi sportaši na 8. Zimskom sportskom višeboju

Podjelom diploma i majica završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Polaznici sportskog kampa 60-ak djevojčica i dječaka…
FOTOGALERIJA Uspješno završen 4. Ljetni sportski višeboj: Dječja radost, sport i zabava…

FOTOGALERIJA Uspješno završen 4. Ljetni sportski višeboj: Dječja radost, sport i zabava…

Uspješno je završen četvrti po redu Ljetni sportski višeboj, koji je oduševio sve sudionike jednodnevnim kupanjem u Novom Vinodolskom, skokovima u vodu, pizza partyjem na plaži i uzbudljivim aktivnostima u…
U Varaždinskim Toplicama otvoreno drugo izdanje Međunarodnog folklornog festivala COFA

U Varaždinskim Toplicama otvoreno drugo izdanje Međunarodnog folklornog festivala COFA

Mimohodom i atraktivnim nastupima folklornih skupina iz Poljske, Gruzije, Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske, Meksika i Hrvatske, u Varaždinskim Toplicama svečano je započeo međunarodni folklorni festival COFA. Radi se o suvremenoj…