Šef policije iz Novog Marofa mortus pijan skrivio prometnu pa zbrisao! Vratili ga na posao

Šef policije iz Novog Marofa mortus pijan skrivio prometnu pa zbrisao! Vratili ga na posao

Bivši policijski načelnik Robert Maltar (46) u svibnju lani mortus pijan skrivio je prometnu nesreću i pobjegao. Napuhao je 2,31 promil alkohola!

Ovih je dana vraćen na posao u Policijsku upravu varaždinsku, otkriva novinar Indexa Vedran Salvia.

Maltar je bivši voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske, a bio je i načelnik policijske postaje u Novom Marofu. Kako su potvrdili u policiji danas, vraćen je na mjesto policijskog službenika u istoj službi.

Prekršajni postupak protiv njega i dalje je u tijeku na Općinskom sudu u Čakovcu. On je privremeno bio udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut zbog utemeljene sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

“U disciplinskom postupku, predmetni policijski službenik je proglašen krivim te mu je izrečena sankcija premještaja na niže radno mjesto, a što je i učinjeno, sukladno njegovoj stručnoj spremi i osobnom policijskom zvanju”, odgovorio je Indexu načelnik varaždinske policije Predrag Benčić.

Maltar je 3. svibnja lani nešto prije 16 sati u Turčinu automobilom naletio na drugo vozilo, ali je napustio mjesto nesreće i vozačici nije ostavio svoje podatke. Našli su ga oko 20 sati u Varaždinskim Toplicama i tada mu je utvrđena koncentracija alkohola od čak 2,31 promil.

Foto: Arhiv, Grad Novi Marof

Povezane vijesti

Pijan vozio ukradeni autobus?!

Pijan vozio ukradeni autobus?!

U utorak oko 17,30 sati, u Ivanečkom Naselju, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili autobus kojim je upravljao 56-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.43 promila, za vrijeme kada mu…
Pijan se vozio Novim Marofom

Pijan se vozio Novim Marofom

U nedjelju oko 10 sati, u Franjevačkoj ulici u Novom Marofu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo  kojim je upravljao 55-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.07 promila. Zbog sumnje da…
Lupio u auto ispred sebe jer je vozio pijan

Lupio u auto ispred sebe jer je vozio pijan

U subotu oko 12.15 sati u ulici Florijana Bobića u Novoj Vesi  Petrijanečkoj dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem…