Divljaštvo na planini: Zapeli BMW – om u snijegu pa brutalno pretukli HGSS – ovce

Divljaštvo na planini: Zapeli BMW – om u snijegu pa brutalno pretukli HGSS – ovce

Neviđeno divljaštvo dogodilo se prošli vikend na Platku.

Jedan od gostiju koji su se zatekli te večeri u X baru za Novi list je ispričao što se događalo.

Driftanje na snijegu

Trojica mladića koja su provela poslijepodne u X baru, u večernjim su satima ispred bara u snijegu vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20.15 odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, no neuspješno.

Članovi GSS-a su također boravili u X baru, a jedan od njih je krenuo na spavanje u bazu. U trenucima kada je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka su mu zapriječili prolaz zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega.

HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao te je on ostao ležati u nesvijesti, piše Novi list.

Incident je vidio jedan od gostiju u X baru te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No, mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a.

Tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu. Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo ne bi li došao k sebi, ali je tada zaradio s leđa udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopće živ, prenosi Novi list riječi svog izvora.

Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć iz X bara napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila “cipelariti”.

Jedna ženska osoba je htjela zaustaviti iživljavanje i pomoći, no zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala. Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, nastavila su “cipelariti” pomagača cijelo vrijeme vičući: “Mi smo borci. Znate vi tko smo mi”.

Tada je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka.

Brojne ozljede

Trojac je pušten iz pritvora, ali jučer nisu sami otišli po vozilo, već su poslali izaslanika koji je platio GSC-u 265 eura da izvuče auto. Kako doznaje Novi list, GSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta.

Dobronamjerni koji je prvi pritekao u pomoć je završio sa slomljenom rukom te natučen, a ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima unutarnje krvarenje u plućima.

Snimka cjelokupnog događaja postoji i traje 20-ak minuta te je policija koristi za svoju istragu, dodaje Novi list.

Udovič: Svake sezone 2 do 3 ulaska automobilom na stazu

Direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič rekao je kako se svake sezone dogode dva do tri slučaja ulaska automobilima na stazu. Na pitanje može li se to spriječiti, Udovič je odgovorio da bi organiziranje zaštitarske službe 24 sata na dan bilo preskupo. Također, rekao je da se ne mogu postaviti ni rampe na pristupne ceste do staza jer se njima kreću radni strojevi kojima se mora omogućiti slobodno kretanje.

Primorsko-goranska policijska uprava samo je potvrdila da se izgred dogodio na Platku, ali još nije iznijela pojedinosti o tom slučaju jer traje istraga.

Foto: Riportal

Povezane vijesti

Danas proljeće, u noći na nedjelju susnježica i snijeg?!

Danas proljeće, u noći na nedjelju susnježica i snijeg?!

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, lokalno uz slabu kišu. Vjetar većinom slab, navečer na sjeveru umjeren južni. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 19 °C. Prognoza je DHMZ –…
Snježana je otišla od kuće i otad joj se gubi svaki trag. Traže je policija, vatrogasci  i HGSS

Snježana je otišla od kuće i otad joj se gubi svaki trag. Traže je policija, vatrogasci i HGSS

Jučer jer oko 10 sati iz obiteljske kuće u Dragoslavcu, pješice u nepoznatom smjeru udaljila se 49 – godišnjakinja, izvijestila je da nas međimurska policija u svojem izvanrednom priopćenju. Doznajemo da…
FOTOGALERIJA Varaždin u snijegu

FOTOGALERIJA Varaždin u snijegu

Snijeg koji je jutros pao u Varaždinu, donio je osmijeh na lica brojnih građana. Snježne pahulje koje se duže zadržavaju na zemlji nisu viđene odavno pa su mnogi izašli na…