Varaždinska ustanova dobila 4,2 milijuna kuna koji joj ne pripadaju?!

Varaždinska ustanova dobila 4,2 milijuna kuna koji joj ne pripadaju?!

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv jedanaest hrvatskih državljanki (1978., 1967., 1982., 1987., 1977., 1973., 1982., 1988., 1986., 1980. i 1990.) i jedne ustanove zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela subvencijske prijevare u produljenom trajanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave u produljenom trajanju i poticanja na to kazneno djelo.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljena 44-godišnjakinja, okrivljena 55-godišnjakinja i okrivljena 40-godišnjakinja od listopada 2013. godine do listopada 2016. godine, u Varaždinu, kao odgovorne osobe okrivljene ustanove koja je provodila tri europska projekta financirana sredstvima iz jednog europskog fonda (ukupni iznos veći od 560.000,00 eura), naložile ostalim okrivljenicama (članice timova) da u potpisnim listama kao ispravama na kojima se temelji isplata osiguranog novca, lažno prikažu veći broj od stvarno obavljenih usluga, što su one i učinile te su, osnovano se sumnja, u potpisnim listama upisale i prikazale da su obavile više od oko 2850 usluga iako su stvarno obavile oko 870 usluga.

Postoji osnovana sumnja da su tri navedene okrivljenice (odgovorne osobe) nakon toga, u cilju da se okrivljenoj ustanovi isplate odobrena projektna sredstva, podnijele nadležnom zavodu za zapošljavanje, kao posredničkom tijelu, zahtjeve za isplatu kojima su priložile potpisne liste s neistinito iskazanim podacima o broju usluga, na temelju kojih je okrivljenoj ustanovi neosnovano isplaćeno ukupno više od 4.200.000,00 kuna.

Povezane vijesti

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

Policijski službenici PU varaždinske i ovog će vikenda na svim cestama na području Varaždinske županije nadzirati promet svih sudionika u prometu.Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja…
Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

U četvrtak od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“. Najavljeno je to danas iz varaždinske PU.
Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

U ponedjeljak u 22 sata u Kolodvorskoj ulici u Gornjem Knegincu, varaždinska je policija zaustavila je auto kojim je upravljao 34 – godišnjak- Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao…