Nova V-klasa još je elegantnija te dostupna i na struju

Nova V-klasa još je elegantnija te dostupna i na struju

MERCEDES-BENZ EQV i V‑klasa MPV vrlo su popularni u Europi i na azijskom tržištu. Spektar kupaca kreće se od obitelji i ljubitelja slobodnih aktivnosti pa do VIP osoba i poslovnih ljudi.

Modeli su oduvijek bili posebno impresivni zahvaljujući svojoj velikodušnoj količini prostora u kombinaciji s visokom razinom udobnosti, kao i jedinstvenim dizajnom. 

Više linija opreme

Također nude brojne mogućnosti prilagođavanja s nekoliko atraktivnih linija opreme. Za EQV postoji linija Avantgarde, dok je V‑klasa dostupna kao početni model, kao i u linijama Style i Avantgarde te kao vrhunska verzija Exclusive, piše Index

Tu su i opcijski dizajnerski paketi kao što su AMG Line za V-klasu, kao i EQV dizajnerski paketi za eksterijer i interijer. 

Istaknute karakteristike nove EQV i V-klase uključuju novi izgled. Novi prednji kraj karakteriziraju upečatljiva rešetka hladnjaka u različitim oblicima i branik moćnog izgleda. Ovisno o opremi, rešetka hladnjaka je okružena LED svjetlosnom trakom.

Prilagodljiva LED svjetla

Vrhunska V-klasa Exclusive također prvi put ima prestižnu, uspravnu Mercedesovu zvijezdu na poklopcu motora. Prilagodljiva LED prednja svjetla dostupna su kao standard ili kao opcija, ovisno o liniji opreme.

Dizajn interijera impresionira unaprijeđenim izgledom, usredotočenim na digitalizaciju. Kokpit prvenstveno karakterizira redizajnirana ploča s instrumentima s dva široka zaslona od 12,3 inča, elegantni novi ventilacijski otvori i nova generacija upravljača. 

Još više luksuza

Središnja konzola, koja je također redizajnirana, podržava bežično punjenje pametnih telefona po želji. Druge nove značajke, od kojih su neke opcijske, uključuju funkciju pokretanja bez ključa, grijani upravljač i prigušeno osvjetljenje stražnje kabine za vožnju noću.

Sa 64 boje, ambijentalna rasvjeta nudi još ugodnu atmosferu. Za praktičniji pristup stražnjem dijelu, V-klasa i EQV sada standardno imaju i klizna vrata na lijevoj strani vozila.

Kupci potpuno električnog modela EQV mogu birati između dvije veličine baterije (90 i 60 kWh), s vršnom snagom od 150 kW (204 KS) i kontinuiranom snagom od 70 kW (95 KS).

Električni WLTP domet EQV-a je između 277 i 365 kilometara, također zahvaljujući učinkovitoj rekuperaciji i upravljanju toplinom. 

Punjenje do 11 kW

Potpuno električni MPV podržava i punjenje izmjeničnom strujom (AC) kod kuće ili na javnim stanicama za punjenje do 11 kW, kao i punjenje istosmjernom strujom (DC) na brzim punionicama do 110 kW kao standard. Na stanici za brzo punjenje vrijeme punjenja je oko 40 minuta od 10 do 80 posto.

Za V-klasu, dokazani i učinkoviti dizelski motor OM654 dostupan je u tri razine performansi: 120 kW (163 KS), 140 kW (190 KS), 174 kW (237 KS).

Osim toga, novi benzinski motor, M254, bit će dostupan tijekom godine (2024.) kao blagi hibrid sa 170 KW (231 KS), što je novo za Europu, ali posebno važno na mnogim azijskim tržištima, gdje se V-klasa etablirala, posebno u Kini, navodi Index

Automatski mjenjač 9G-TRONIC i izbor različitih šasija i programa vožnje osiguravaju agilne i udobne karakteristike vožnje u svim modelima. Varijante motora s unutarnjim izgaranjem imaju pogon na stražnje kotače, dok dizelski modeli također imaju opcijski pogon na sve kotače. Električni modeli imaju pogon na prednje kotače.

Foto: Mercedes Benz

Povezane vijesti

Zahvaljujući Purgarima nova igrala za djecu s invaliditetom

Zahvaljujući Purgarima nova igrala za djecu s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj obišao je dječje igralište u Habdelićevoj ulici na kojem je postavljeno novo igralo za djecu s invaliditetom. Na inicijativu Varaždinske građanske garde, na…
Nova pročelja u centru Varaždina

Nova pročelja u centru Varaždina

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je nakon provedenog Javnog poziva, stručnog vrednovanja podnesenih prijava i izvršenog bodovanja od strane Povjerenstva za provođenje Programa sanacije i obnove pročelja i…
U Osnovnoj školi Vidovec otvorena nova, moderna informatička učionica

U Osnovnoj školi Vidovec otvorena nova, moderna informatička učionica

Dosadašnja informatička učionica u Osnovnoj školi Vidovec imala je dvadesetak kvadratnih metara, opremljena je zastarjelim stolnim računalima te, kao takva, više nije bila primjerena za održavanje nastave informatike. Stoga je…