Članovi Federacije europskih karnevalskih gradova posjetili Varaždinsku županiju

Članovi Federacije europskih karnevalskih gradova posjetili Varaždinsku županiju

U sklopu održavanja osmog po redu Srakarskog fašnika Županijsku su palaču i ove godine posjetili članovi Federacije europskih karnevalskih gradova i predstavnici Hrvatske udruge karnevalista. Vesele i drage goste  primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a uz njega je prijemu nazočio i direktor Turističke zajednice Goran Mališ.

Organizatori su i ove godine pripremili dvodnevni program, a više o samome programu domaćine su informirali Josip Silov, potpredsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova kao i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec te predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

-Iznimno mi je drago da i ove godine sudjelujemo na Srakarskom fašniku  koji je uz Riječki karneval te Samoborski fašnik, postao prepoznatljiv diljem Hrvatske, ali i Europe. Fašnik je jako dobro organizirani i uvijek vlada odlična atmosfera. Zahvaljujem se županu na prijemu te izražavam veliko zadovoljstvo što smo imali prilike razgledati Centar za posjetitelje-rekao je Silov.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec je rekao kako ove godine na Srakarskom  fašniku sudjeluje čak 1100 sudionika raspoređenih u 48 grupa, a dolaze iz Slovenije, Makedonije, Italije,  Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine te naravno iz Hrvatske.

Župan Anđelko Stričak je pohvalio organizaciju samog fašnika naznačivši pritom poštovanje te održavanje običaja.

-Čestitam organizatorima na još jednom uspješno organiziranom fašniku te svima želim dobro i veselo druženje. Srakarski fašnik svakako spada u naše turističke sadržaje koji svake godine privlače sve više gostiju i posjetitelja. Sudionici će svojim šarenim kostimima i raznolikom koreografijom svakako doprinjeti atraktivnosti fašnika- rekao je župan.

Zahvalivši se domaćinima na prijemu  Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara Črna sraka Sračinec je naznačio kako svaka grupa na fašniku ima svoju koreografiju te se zahvalio Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici na podršci i promociji.

Povezane vijesti

Kako će Grad Varaždin surađivati s drugim gradovima?

Kako će Grad Varaždin surađivati s drugim gradovima?

Do 22. ožujka 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o postupku i načinu uspostavljanja i ostvarivanja suradnje Grada Varaždina s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave…
Izaslanstvo Varaždina na konferenciji “Gradovi za klimatsku neutralnost”

Izaslanstvo Varaždina na konferenciji “Gradovi za klimatsku neutralnost”

Na međunarodnoj konferenciji „Gradovi za klimatsku neutralnost“ koja je 22. – 24. ožujka 2023. održana u Ljubljani u organizaciji mreže CIVINET Slovenije, Hrvatske i Jugoistočne Europe sudjelovalo je i izaslanstvo…
Samo dvije općine na sjeveru Hrvatske zainteresirane za djelomično spajanje. Nitko se ne želi ukinuti

Samo dvije općine na sjeveru Hrvatske zainteresirane za djelomično spajanje. Nitko se ne želi ukinuti

Samo dvadeset i tri jedinice lokalne samouprave javile su se dosad na javni poziv za dobrovoljno funkcionalno spajanje, a neke od njih poslale su više zahtjeva ovisno o modelu suradnje. No…