Dodajte samo jedan sastojak u kavu i crijeva će vam biti zahvalna

Dodajte samo jedan sastojak u kavu i crijeva će vam biti zahvalna

Polifenoli u kavi mogu hraniti korisne crijevne bakterije, potičući rast i aktivnost. Mogu pomoći i u ograničavanju rasta “loših” bakterija, kaže Joseph Salhab, američki gastroenterolog iz Davenporta.

Naglasio je da se sve te “dobrobiti” može dodati žlicom kakao praha u šalicu kave. Kad je riječ o probavi, kava i kakao imaju posebne prednosti.

Odrasli bi trebali ciljati na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem žlice ili dvije kakaa u prahu u jutarnju šalicu kave.

Ali, pritom pripazite da ne pijete kavu na prazan želudac jer to može potaknuti lučenje želučane kiseline, a samim time i bolova u želucu. Stoga, prvo nešto pojedite, a onda popijte šalicu kave, obogaćenu s jednom do dvije žlice kakaa.

Povezane vijesti

Pogledajte na kakvu je prevaru “nasjeo” jedan Varaždinec

Pogledajte na kakvu je prevaru “nasjeo” jedan Varaždinec

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 57-godišnjaka da je oštećen računalnom prijevarom. On je, prema prijavi, u dva navrata na svoj mobitel zaprimio poziv od strane nepoznate ženske…
Jedan slučaj trovanja u Varaždinu!

Jedan slučaj trovanja u Varaždinu!

Saznalo se i nove slučajeve trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj. Prvi pacijent, od kojeg je cijela priča i počela, i dalje se nalazi u bolnici u Rijeci. “Imamo nekoliko novih…
Otvoren Centar za mentalno zdravlje djece i mladih pri Medicinskoj školi Varaždin

Otvoren Centar za mentalno zdravlje djece i mladih pri Medicinskoj školi Varaždin

Svako dijete i mlada osoba, bez obzira gdje živi, ima pravo na pravovremenu podršku, zaštitu i skrb o mentalnom zdravlju, a odgovornost odraslih je dati im tu podršku, razumijevanje i…