Ovaj način tuširanja može ubrzati vaš metabolizam

Ovaj način tuširanja može ubrzati vaš metabolizam

Kupanje je redovita praksa. Osim toga, ništa nije bolje od opuštanja u pjenušavoj kupki ili vrućeg tuša s parom nakon napornog dana. Vaš način kupanja ima mnogo veze s vašim zdravljem. Tehnike i metode koje koristite za kupanje mogu vam pomoći u očuvanju zdravlja na mnogo načina.

Ključna je upotreba ispravnih tehnika kupanja​

Kada je riječ o proizvodima za pranje tijela koji održavaju našu kožu čistom i svježom, svi imamo svoje favorite. Za što god se odlučite, trebali biste se pobrinuti da koristite najbolje metode čišćenja i najugodnije dodatke koji idu uz to. Istina je, međutim, da čišćenje kože pod tušem pravilnim postupcima ima i prednosti i mane, piše Times of India.

Kupanje tijekom ljetne sezone​

Ljeto zahtijeva kupanje ili tuširanje hladnom vodom. Bez obzira koje proizvode koristite, piling pod tušem morate učiniti tijekom kupanja. Mrtve stanice kože i zagađivači koji su se nakupili tijekom dana mogu se lako ukloniti s vaše kože korištenjem krpe za piling kao dijela vaše rutine pranja. Za nježan piling jednostavno izlijte sredstvo za čišćenje na mokru krpu za piling i počnite trljati kožu kružnim pokretima.

Brži metabolizam?​

Ova metoda pomaže u stimulaciji limfnog sustava koji se nalazi ispod vaše kože. Zbog poboljšanog protoka krvi, ona može lakše otjecati, što bi moglo ubrzati metabolizam i promicati izvrsno zdravlje crijeva. I ne samo to, poboljšana krema za pranje čini čuda za masnije i mješovite tipove kože kako bi spriječila stvaranje mitesera i za posvjetljivanje bez sjaja, suhe kože.

Prednosti kupanja u toploj vodi tijekom zime​

Prema Ayurvedi, savjetuje se slijediti Abhyangu koja zahtijeva trljanje tijela uljem i dobro masiranje prije kupanja. To pomaže u vraćanju vlage u kožu, a istovremeno održava cirkulaciju krvi. Tijekom zime se također može malo ili nimalo izlagati suncu, stoga se savjetuje sjedenje i sunčanje nakon nanošenja ulja prije kupanja u toploj vodi.

Prema nedavnoj studiji, terapija toplom vodom može pomoći u poboljšanju metabolizma, kontroli upale i razine šećera (glukoze) u krvi, posebno kod muškaraca s prekomjernom težinom. Pokušajte se često kupati u toplim kupkama ako nemate vremena za određenu rutinu vježbanja.

Povezane vijesti

Koliko puta tjedno jedete krumpir? Ne pretjerujte, može biti opasno

Koliko puta tjedno jedete krumpir? Ne pretjerujte, može biti opasno

Svi znaju da su prženi krumpirići dijetetski veliko ne. Ali sada stručnjaci upozoravaju da bi konzumiranje previše krumpira u bilo kojem obliku – pečenog, kuhanog ili pire krumpira– potencijalno moglo…
Tri najučinkovitija načina za prestanak pušenja

Tri najučinkovitija načina za prestanak pušenja

Velika recenzija usporedila je učinkovitost metoda za prestanak pušenja, pri čemu su se tri pokazale kao jasni pobjednici u pomaganju ljudima da se oslobode te navike. Lijekovi vareniklin i citizin,…
Na interaktivan način učenici srednjih škola upoznali se s Varaždinskom županijom

Na interaktivan način učenici srednjih škola upoznali se s Varaždinskom županijom

Kako se zove prvi nasljedni župan Varaždinske županije, gdje je nađen DNK neandertalaca, kraj kojeg grada su nađene kosti vunastog nosorog – samo su neka od pitanja na koju su…