Vrhunska kuharica na varaždinskome placu otkrila “tajni” sastojak svake zimnice

Vrhunska kuharica na varaždinskome placu otkrila “tajni” sastojak svake zimnice

Sandra Gašparić jedna od najpoznatijih gastro blogerica u Hrvatskoj gostovala je na varaždinskome placu 3. rujna i otkrila ‘tajni’ sastojak svake zimnice. Sandra je poznata po blogu ReciPeci, jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj. Na varaždinskome je placu pripremala je svoju najdražu zimnicu – grah salatu.
Riječ je o već tradicionalnom događaju kojim Gradska tržnica potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi
vlastitih zaliha za zimu jer to nije ni komplicirano ni skupo, a itekako je ukusno i korisno. Primjerice, salata
koju je pripremala Sandra Gašparić gotova je za samo pola sata: ‘Potrebna je kvalitetna paprika, babura ili
roga, luk, češnjak, rajčica, začini te tajni sastojak – malo truda i ljubavi’, rekla je Sandra. Osim recepta, svi
zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet više o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog opusa. Naime, na njenom portalu ReciPeci, dostupno je više od tisuću recepata, s
posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku
koju ste pripremili vlastitim rukama.

Sandri su se na placu pridružile ženske udruge Hajdina, Kelemen i Trnovečko srce koje su oduševile domaćim kolačima a OPG Korade ponudio je autohtone domaće sokove.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako je na placu sada vrhunac sezone te se može sve što je potrebno za kvalitetnu zimnicu nabaviti po puno povoljnijim cijenama nego u trgovačkim lancima: ‘ Bilo da ste iskusna domaćica ili početnik, plac je prva postaja ako želite pripremiti namirnice za zimu. Ponuda je zaista bogata, a kako su vremena teška i komplicirana, naša je preporuka, svakako pokušajte pripremiti zimnicu sami.’ Direktor Ciglar izrazio je zadovoljstvo početkom nove sezone manifestacija na tržnici te pozvao sve zainteresirane da se prijave na natjecanje u pripremi kotlovine koje će se u sklopu Dana placa održati 17. rujna.

Slijedi dakle još jedna ponudom i sadržajima bogata jesen na placu pa iz Gradske tržnice pozivaju sve
Varaždince da uvrste redoviti posjet placu u svoje zdrave navike.

Povezane vijesti

Tradicionalni božićni kolači u Županijskoj palači: “Mmm, kako fino!”  

Tradicionalni božićni kolači u Županijskoj palači: “Mmm, kako fino!”  

Više od 60 vrsta tradicionalnih božićnih kolača, od medenjaka, zvjezdica, orehnjača i makovnjača do breskvica, medvjeđih šapa, čupavaca i salenjaka, predstavljeno je i ponuđeno građanima danas u Županijskoj palači.  …
Mališani u varaždinskim vrtićima jedu zdravo

Mališani u varaždinskim vrtićima jedu zdravo

Djeca zdravo jedu u svih sedam jedinica  gradskog Dječjeg vrtića Varaždin. U to su se uvjerili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković danas prilikom posjete centralnoj kuhinji u…
“Zdravo i fino” punom parom krenulo u VI. ciklus projekta

“Zdravo i fino” punom parom krenulo u VI. ciklus projekta

Uz novu radionicu zdravoga kuhanja u VI. ciklusu projekta „Zdravo i fino“ promovirana i nova kuharica, odnosno Kuharski vodič za ne(znalce) Kako izgleda kada djeca kuhaju, mijese, režu, sjeckaju, pirjaju,…