Uz ovaj trik ćete lako moći prepoznati i kupiti najslađu papriku

Uz ovaj trik ćete lako moći prepoznati i kupiti najslađu papriku

Kako odabrati najslađu i najbolju papriku? Evo vrlo jednostavnog trika koji možete primijeniti kada idete u kupovinu.

Žute, crvene ili zelene, slatke ili ljute, varijanti ovog ploda ima mnogo i zadovoljit će i najzahtjevnije nepce.

Nisu sve paprike slatke na isti način: slatkoća ovog proizvoda svakako ovisi o sorti kojoj pripada i boji – pri čemu crvena paprika predstavlja najslađu sortu, zatim slijede narančasta, žuta i na kraju zelena (manje slatka).

No, čak i unutar iste sorte možete pronaći više ili manje slatke paprike, a to ne ovisi ni o stupnju zrelosti ni o mekoći pulpe, kako bi se moglo pretpostaviti, prenosi Novi list.

Ako ćete kupiti paprike u supermarketu i želite se uvjeriti da su slatke, ne morate ih dodirivati ​​prstima niti mirisati, već brojite “režnjeve” ploda, odnosno pronađene izbočine na dnu paprike.

Meso paprike iz ženskog cvijeta obično je slađe od pulpe paprike proizvedene iz muškog cvjetova (što se može prepoznati po manjem broju režnjeva).

Drugim riječima, svaki put kad se nađete pri odabiru paprike za kupnju, osim boje pazite i na broj režnjeva: što ih je više (četiri ili pet) to će plod biti slađi.

Ovo morate imati na umu osobito ako papriku namjeravate konzumirati sirovu, u salatama ili umacima od povrća.

Kuhate li paprike, dodajući im začine i arome, ublažit ćete njihov mogući kiselkasti okus.

Ilustracija: KP

Povezane vijesti

Štromar: I dalje ću biti posvećen interesima i potrebama Sjevera

Štromar: I dalje ću biti posvećen interesima i potrebama Sjevera

Predrag Štromar nastavlja zastupati građansku, civiliziranu i umjerenu politiku, priopćili su iz HNS – a. Konstituiranjem 11. saziva Hrvatskog sabora i polaganjem prisege, saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar započeo je…
Krivotvorio potpis i prodao tuđa vozila

Krivotvorio potpis i prodao tuđa vozila

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave. Optužnicom se okrivljenika tereti da je…
Trideset gerontodomaćica skrbit će o 180 starijih i teže pokretljivih ljudi

Trideset gerontodomaćica skrbit će o 180 starijih i teže pokretljivih ljudi

Zahvaljujući projektu „Omogućimo život u vlastitom domu“ Društva Crvenoga križa Varaždinske županije, u sljedeće tri godine će o 180 korisnika, ljudi starijih od 65 godina koji većinom žive sami i…