Renault najavio novi električni Twingo. Znamo i cijenu

Renault najavio novi električni Twingo. Znamo i cijenu

Renault je najavio da će uskoro na tržište plasirati novi električni Twingo po cijeni do 20.000 eura, bez subvencija, čime se pridružio drugom francuskom proizvođaču, Citroënu, u utrci za tržište električnih automobila.

Maleno gradsko vozilo naći će se na tržištu u Europi 2026. Renault je novitet najavio mjesec dana pošto je Citroën najavio svoje električno vozilo ë-C3 po cijeni od 23.300 eura te obećao i verziju za 19.990 eura početkom 2025. godine.

Renault je predstavio i prvi prototip novog Twinga. S okruglim prednjim svjetlima i zaobljenim stražnjim dijelom, nalik je linijama modela lansiranog 1993., koji je od tada prodan u više od 2,5 milijuna komada.

Novi električni Twingo trebao bi biti završen za manje od tri godine.

Nije objavljen podatak o trajanju baterije, ali proizvođač obećava vrlo nisku potrošnju 10 kWh/100 km, što je gotovo upola manje nego u većine električnih vozila.

Električni Twingo trebao bi ispuštati 75 posto manje emisija CO2 u svom životnom ciklusu u odnosu na prosjek sadašnjih vozila.

Novi Twingo proizvodit će se u Europi, ali ne u Francuskoj, već u slovenskom Novom Mestu gdje se sklapaju današnji modeli Twinga.

Ampere, nova podružnica Renaulta, predstavit će sedam modela do 2031. godine: električne Mégane, Scenic, R5 i R4, Twingo te dva dodatna modela.

Foto: Renault

Povezane vijesti

Sletio autom s ceste i onda napravio karneval

Sletio autom s ceste i onda napravio karneval

Mladić (26) je sinoć oko 23,30 sat upravljao osobnim vozilom u Globočecu Ludbreškom pod utjecajem alkohola od 1.56 promila. Vozio je u smjeru Ludbrega. Dolaskom u blagi desni zavoj, navodi…
Prometna nesreća na autocesti kod Novog Marofa. Pripazite na…

Prometna nesreća na autocesti kod Novog Marofa. Pripazite na…

Prometna nesreća dogodila se na autocesti izmešu Novog Marofa i Brezničkog Huma. Zbog toga se provat odvija jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h. Prema neskužbenim informacijama, nema…
Uskoro dolazi novi BMW X3

Uskoro dolazi novi BMW X3

BMW priprema novu generaciju modela X3, a nekoliko prototipa je već uhvaćeno na testiranjima. Finalna izvedba bi lako mogla izgledati upravo poput ovog prijedloga. Svoj prijedlog ponudio je Sugar Design,…