Uz ovaj trik slanina će vam biti hrskava kao da je iz restorana

Uz ovaj trik slanina će vam biti hrskava kao da je iz restorana

Kako bi slanina bila savršeno hrskava, morate je kuhati, kaže američki kuhar Roice Bethel. S ovim brzim i jednostavnim trikom slanina će biti ukusnija i hrskavija.

Kuhar iz Kalifornije Roice Bethel je na TikTok-u podijelio najbolji savjet za kuhanje ove namirnice, i iako ovo možda zvuči čudno, u potpunosti djeluje.

“Ako želite dobiti savršeno hrskavu slaninu, morate je prokuhati. Znam da zvuči kao da neće uspjeti, ali hoće”, kaže Roice.

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dijela, mišić kao tamni dio i masnoću koja je bijeli dio.

“Mišići se vrlo brzo kuhaju, masnoći treba više vremena. Ovo se može spriječiti ako dodate vodu dok kuhate, jer to sprječava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo kuhati jednako vrijeme, a slanina će biti ravnomjerno hrskava”, pojasnio je.

Kada voda potpuno ispari, prema kuharu, slanina postaje lijepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorjelo, a masnoća će se savršeno otopiti pa je rezultat fin i hrskav obrok, prenosi 24sata.

Ilustracija/KP

Povezane vijesti

Ovaj se slatkiš povlači iz prodaje

Ovaj se slatkiš povlači iz prodaje

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Žele voćni štapići, COZZO JELLY STICKS FRUIT FLAVOR 100 g  i JELLY STICKS FRUIT FLAVOR 240 g, najbolje upotrijebiti do 01.04.2026.,…
Svečani prijem za osvajače medalja iz kemije i robotike

Svečani prijem za osvajače medalja iz kemije i robotike

U Županijskoj palači održan je svečani prijem u čast Jana Pavića, osvajača brončane medalje na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi održanoj u Dubaiju te sudionika i pobjednika prestižnih svjetskih i europskih natjecanja…
Ova se jaja povlače iz prodaje

Ova se jaja povlače iz prodaje

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače da proizvođač KONZUMNIH JAJA A KLASE GALA D.O.O., zbog utvrđene bakterije Salmonella Enteritidis na farmi registracijskog broja 2HR0071 i 3HR0071, pakirni centar HR 350, iz preventivnih…