Sporazum o sufinanciranju prilagođenog kombija za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Sporazum o sufinanciranju prilagođenog kombija za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

U Maloj vijećnici Međimurske županije potpisan Sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom. Sporazum su potpisali Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, te međimurski načelnici i gradonačelnici.

Riječ je o projektu nabave vozila s ugrađenom rampom (dizalicom) koji je predstavljen na Kolegiju gradonačelnika i načelnika održanom 6. ožujka 2024. godine. Tada je donesen zaključak o zajedničkom sufinanciranju projekta od strane jedinica lokalne samouprave (JLS) u jednakom iznosu, odnosno da svaka JLS vozilo financira iznosom od 2 tisuće eura. Ukupna vrijednost vozila iznosi 48.868,77 eura.

Inače, Centar za odgoj i obrazovanje iduće godine seli se u novu zgradu koja se gradi u Čakovcu. Radovi na Regionalno-edukacijskom centru Čakovec, koji temeljem sporazuma sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Čakovec i Međimurska županija, napreduju prema planu. Kako je na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika rekla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, novim prostorima ova obrazovna ustanova dobiva najmodernije uvjete. Djeca s teškoćama briga su cijele zajednice, a zajedničkom kupnjom kombi-vozila pokazujemo da o njima skrbimo svi, neovisno jesmo li osnivač ustanove ili ne. Na odnosu prema najranjivijim skupinama, a djeca s teškoćama to zasigurno jesu, pokazujemo zrelost kao društvo, rekla je tada čakovečka gradonačelnica.

Kako je istaknuto na potpisivanju sporazuma, vozilo je namijenjeno prijevozu polaznika Centra s izrazitim motoričkim teškoćama koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Također će se koristiti za prijevoz učenika na izvan učioničku nastavu (školske izlete, školu u prirodi, terensku nastavu, smotre i natjecanja), te za ostale odgojno-obrazovne događanja u funkciji ostvarivanja obrazovnih i javnih djelatnosti ove školske ustanove.

Nabava ovog vozila značajno će poboljšati kvalitetu života i mobilnost učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, te im olakšati sudjelovanje u svim aspektima obrazovnog procesa i društvenog života.

Izvor: Grad Čakovec

Povezane vijesti

Štromar: I dalje ću biti posvećen interesima i potrebama Sjevera

Štromar: I dalje ću biti posvećen interesima i potrebama Sjevera

Predrag Štromar nastavlja zastupati građansku, civiliziranu i umjerenu politiku, priopćili su iz HNS – a. Konstituiranjem 11. saziva Hrvatskog sabora i polaganjem prisege, saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar započeo je…
Otvorena nova balon-dvorana na ponos Čakovca i cijelog Međimurja

Otvorena nova balon-dvorana na ponos Čakovca i cijelog Međimurja

Otvorena je suvremena balon-dvorana u Čakovcu, postavljena nadomak Odsjeka Učiteljskog fakulteta, investicija Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, izvedena u suradnji s Međimurskom županijom, Učiteljskim fakultetom te Gradom Čakovcem. Balon- dvorana odgovor je…
Za Festival balona u Prelogu stiže čak 37.200,00 eura

Za Festival balona u Prelogu stiže čak 37.200,00 eura

Početkom godine Turistička zajednica Grada Preloga prijavila je nekoliko projekata na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte iz Fonda za udružene turističke zajednice te na Javni natječaj za dodjelu…