Zaklada „Sveti Mihael“ darivala knjižnicu Kaznionice Lepoglava

Zaklada „Sveti Mihael“ darivala knjižnicu Kaznionice Lepoglava

Na Međunarodni dan darivanja knjiga, Zaklada “Sveti Mihael” obogatila fundus knjižnice Kaznionice Lepoglava. Inicijativu je inače pokrenula dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine.

„Ovo je prva ovogodišnja akcija Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ koju smo željeli upravo usmjeriti na darivanje, a tijekom godine spremamo i nove aktivnosti. Od ideje do realizacije proteklo je samo nekoliko dana, jer smo prošloga tjedna na 40. sjednici Upravnog odbora raspravljali o aktivnostima za ovu godinu i „rodila“ se ideja da upravo krenemo s našim godišnjim aktivnostima uz darivanje knjiga. Skupili smo 300-tinjak knjiga, a zahvaljujemo i Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović iz Varaždina što se priključila ovoj akciji“, istaknula je prilikom donacije knjiga upraviteljica Zaklade Sveti Mihael Jelena Blaži.

„Knjižnica u lepoglavskoj Kaznionici kontinuirao obogaćuje svoj fond i naši zatvorenici, moram reći, rado čitaju, pa je i ova donacija itekako dobrodošla“, naglasio je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi Dražen Posavec.

„Zaklada za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ uskoro će objaviti novi javni poziv za financiranje projekata prevencije kriminaliteta na području Varaždinske županije, pa stoga već pozivam udruge, vrtiće, škole, gradove i općine da pripreme svoje projekte koji će kandidirati za sredstva iz našeg fonda“, naglasila je prilikom donacije predsjednica Upravnog odbora Sandra Županić.

Zaklada za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ osnovana je Odlukom Županijske skupštine Varaždinske županije 19. studenog 2013. godine, a već na početku svog rada dobila je nagradu za najbolji projekt lokalne samouprave u području sigurnosti.

Donaciji knjiga u Lepoglavi nazočili su i zamjenik predsjednice Upravnog odbora Dalibor Božić i tajnica Zaklade Marina Kolarić. 

Povezane vijesti

Limena glazba Lepoglave kao gradski ambasador kulture

Limena glazba Lepoglave kao gradski ambasador kulture

Udruga Limena glazba Lepoglavau prostorijama TKIC-a održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj je posebno istaknuto zadovoljstvo radom udruge u proteklih godinu dana. Nakon uvodnih pozdrava te podnošenja izvješća…
Napadaču na braću iz Ludbrega samo 2 godine zatvora?!

Napadaču na braću iz Ludbrega samo 2 godine zatvora?!

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1998.) oglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja ubojstva u prekoračenju…
Dođite na Dječji fašnik u Lepoglavu

Dođite na Dječji fašnik u Lepoglavu

U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnji „Dječji fašnik u Lepoglavi.” I ove godine u veseloj fašničkoj povorci sudjelovat će maskirane skupine iz dječjih vrtića i osnovnih škola. Druženje pod…