Vozio pijan i bez vozačke. Policija mu oduzela Peugeot

Vozio pijan i bez vozačke. Policija mu oduzela Peugeot

Jučer u 18:45 sati u Strahonincu, Dravskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Čakovec, zaustavili su 24-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom (Peugeot), čakovečkih registarskih oznaka.

Provedenim alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg te bez položenog vozačkog ispita (prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom).

Vozač je uhićen, dozanaje se danas u međimurskoj policiji, dok mu je automobil privremeno oduzet te potom vučnom službom prevezen u dvorište sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Tijekom opisanog postupanja 27-godišnji suvozač iz Peugeota, pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg, pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike zbog čega je uhićen te zajedno s 25-godišnjakom priveden u Policijsku postaju Čakovec.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 25-godišnjeg vozača zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), dok će se protiv 27-godišnjaka istom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Povezane vijesti

Policija ulovila pijanog vozača već u 9,20 sati!

Policija ulovila pijanog vozača već u 9,20 sati!

U ponedjeljak oko 9,20 sati u Novakima kod Maruševca, policija je zaustavila vozilo kojim je upravljao 61 – godišnjak pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 1,87 promila alkohola u krvi.…
Vozio pijan središtem Ludbrega

Vozio pijan središtem Ludbrega

U nedjelju oko 21 sat u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.62 promila upravljao 22-godišnjak. Muškarac…
Policija izdala posebno upozorenje

Policija izdala posebno upozorenje

Dolaskom lijepog vremena započinju i poljoprivredni radovi te će na prometnicama tijekom narednih dana biti više traktora i radnih strojeva. Stoga pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez. Radi…