Potpisan ugovor o izgradnji novih zgrada Sveučilišta Sjever

Potpisan ugovor o izgradnji novih zgrada Sveučilišta Sjever

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj prisustvovao je otvorenju Tjedna karijera Sveučilišta Sjever – 5. UNIN Connect Weeka koji se održava do 17. svibnja 2024. godine.

Svečano otvorenje održalo se u Sveučilišnom centru Varaždin, a prethodilo mu je potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova uređenja zgrade u Optujskoj ulici, odnosno izgradnje novog sveučilišnog kampusa na prostoru bivše vojarne, vrijednosti 4,5 milijuna eura. U novim prostorijama Sveučilišta provodit će se nastava iz tehničkih smjerova, strojarstva, mehatronike, logistike i mobilnosti te geodezije i geomatike.

Uz rektora Marina Milkovića, prorektora Sveučilišnog centra Varaždin Damira Vusića i predstavnike izvođača radova, potpisivanju su nazočili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić i drugi uvaženi gosti.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je važnost uređenja novih sveučilišnih prostora. „Čestitam Sveučilištu Sjever ne samo na ovoj investiciji, nego i na ovom Tjednu karijera koji se organizira i povezuje akademsku i poslovnu zajednicu. Naši su poduzetnici u problemu zato što nedostaje radne snage. Ovdje je odaziv koliko vidim odličan i već u studentskim danima bolji, odnosno najbolji studenti dobivaju ponude za svoja buduća zaposlenja.“ – rekao je gradonačelnik.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever mjesto je gdje sadašnji, ali i budući studenti imaju priliku doznati sve o prednostima studiranja na Sveučilištu Sjever, kako graditi profesionalnu karijeru, dobiti stipendiju i pronaći idealno mjesto na tržištu rada. Jedan je od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice te uz bogat program i zanimljive panel rasprave okuplja rekordan broj renomiranih poslodavaca i predstavnika poslovne zajednice.

Povezane vijesti

25 novih majstora primilo diplome Obrtničke komore Međimurja za 16 zvanja

25 novih majstora primilo diplome Obrtničke komore Međimurja za 16 zvanja

Obrtnička komora Međimurja održala je svečanu dodjelu majstorskih diploma u novom ciklusu u kojem je diplome primilo 25 majstora i majstorica iz četiri hrvatske županije te iz Njemačke, za ukupno…
Trideset gerontodomaćica skrbit će o 180 starijih i teže pokretljivih ljudi

Trideset gerontodomaćica skrbit će o 180 starijih i teže pokretljivih ljudi

Zahvaljujući projektu „Omogućimo život u vlastitom domu“ Društva Crvenoga križa Varaždinske županije, u sljedeće tri godine će o 180 korisnika, ljudi starijih od 65 godina koji većinom žive sami i…
Sporazum o sufinanciranju prilagođenog kombija za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Sporazum o sufinanciranju prilagođenog kombija za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

U Maloj vijećnici Međimurske županije potpisan Sporazum o sufinanciranju kombi vozila s ugrađenom rampom. Sporazum su potpisali Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, te međimurski načelnici i…