Obilježen Svjetski dan turizma u destinaciji s pričom

Obilježen Svjetski dan turizma u destinaciji s pričom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica Varaždinske županije zajedno sa sustavom turističkih zajednica s područja Varaždinske županije na varaždinskom Korzu pripremila je prigodnu prezentaciju. Tako su na jednom mjestu predstavljene brojne aktivnosti i manifestacije koje organiziraju turistički djelatnici iz svih gradova i područja županije tijekom godine za domaće i strane goste, odnosno prema riječima direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa predstavljeno je sve ono najbolje iz Varaždinske županije – županije s pričom.

  • Svako mjesto toliko je turističko, koliko to njegovi mještani žele, a mislim da želje i volje ne nedostaje u Varaždinskoj županiji kada je riječ o turističkoj ponudi. Prilika je ovo da predstavimo sve naše turističke zajednice gradova i područja koje se nalaze na području Varaždinske županije, dok su nas husari, purgari, vitezovi Ivanovaca, Ivanečka rudarska četa, Ludberga i rimski vojnici vratili u neka prošla vremena. Nažalost, nismo mogli ovdje pokazati ono čega u našoj županiji ima pregršt, a to su prirodne ljepote, ali naše turiste svakako pozivamo na Ivanščicu ili Ravnu goru ili pak do prekrasne Drave koju mogu razgledati i uživati u aktivnostima na vodi – rekao je direktor Mališ.

Uz uživanje i degustaciju tradicijskih gastronomskih delicija i vina naših nagrađivanih vinara, posjetitelji su mogli dobiti informacije o manifestacijama koje nas očekuju do kraja godine.

  • Do 4. listopada još traju Varaždinske barokne večeri, tijekom ovog vikenda održava se Čiselsko prošćenje v Remetincu, a predstavljen je i „Wine & Walk“ – uspješni koncept povezivanja enogastronomskog i outdoor turizma u novi turistički proizvod s iznimnom promocijskom i turističkom vrijednošću koji će se ove godine održati u Cestici 14. listopada 2023. i u Ludbregu 4. studenog. Dio vinske ponude koju će šetači degustirati na ovoj manifestaciji kušali su posjetitelji od vinara s područja turističkih zajednica Sjever Zagorja i Centar svijeta. Od zimskih manifestacija očekuje nas do sada najveći Advent u Varaždinu koji uz različite zabavne i gastronomske sadržaje, ove godine donosi „Čarobni Grad Djeda Mraza“ a počinje već 25. studenoga – najavio je Mališ.

Podršku turističkim djelatnicima uz njihov dan došli su dati i načelnici i gradonačelnici, kao i saborski zastupnici s područja Varaždinske županije.

Povezane vijesti

Dan kulturne raznolikosti na Korzu

Dan kulturne raznolikosti na Korzu

Dan kulturne raznolikosti – predstavljanje nacionalnih manjina Grada Varaždina i Varaždinske županije. Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s nacionalnim manjinama s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježit…
Devet pozitivnih promjena koje se mogu dogoditi u tijelu ako dan započente s dva jaja

Devet pozitivnih promjena koje se mogu dogoditi u tijelu ako dan započente s dva jaja

Iako su jaja relativno mala, sadrže puno hranjivih tvari i mogu činiti važan dio uravnotežene prehrane. Veliko kuhano jaje sadrži oko 77 kalorija i više hranjivih tvari. 1.Hranjiva poslastica Vitamini…
Nagradama medicinskim sestrama obilježen Međunarodni dan sestrinstva u Županijskoj bolnici Čakovec

Nagradama medicinskim sestrama obilježen Međunarodni dan sestrinstva u Županijskoj bolnici Čakovec

Prvi radni dan u ovom tjednu, u Županijskoj bolnici Čakovec iskorišten je za obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva i to na najljepši način – nagrađivanjem medicinskih sestara za dugogodišnji predan rad…