Kako će Grad Varaždin surađivati s drugim gradovima?

Kako će Grad Varaždin surađivati s drugim gradovima?

Do 22. ožujka 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o postupku i načinu uspostavljanja i ostvarivanja suradnje Grada Varaždina s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i odgovarajućim lokalnim i regionalnim jedinicama drugih država.

Gradsko vijeće Grada Varaždina donijelo je Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina kojom se postupak i način uspostavljanja suradnje Grada Varaždina s odgovarajućim lokalnim i regionalnim jedinicama Republike Hrvatske odnosno drugih država utvrđuje posebnom odlukom Gradskog vijeća.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 27.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 22. ožujka 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o postupku i načinu uspostavljanja i ostvarivanja suradnje Grada Varaždina s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i odgovarajućim lokalnim i regionalnim jedinicama drugih država“ ili na e-mail adresu: branka.matavulj@varazdin.hr.

Foto: Kodeks portal/ Dućanska ulica u Varaždinu

Povezane vijesti

Izgradnja Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin odlično napreduje

Izgradnja Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin odlično napreduje

Izgradnja nove zgrade Centralnog operacijskog bloka u krugu Opće bolnice Varaždin odlično napreduje: sljedeći tjedan će početi pripremni radovi za izgradnju spojnih hodnika prema okolnim bolničkim zgradama, a do jeseni…
Predsjednik Milanović stiže u Varaždin

Predsjednik Milanović stiže u Varaždin

Sutra će u Varaždinu boraviti predsjednik Republike Zoran Milanović. Predsjednik će obići novoobnovljenu Gradsku vijećnicu, a potom će održati radni sastanak s čelnicima Grada. Dolazak Milanovića očekuje se oko 13…
Suradnja Parkova i Dječjeg vrtića Varaždin u Kućanu

Suradnja Parkova i Dječjeg vrtića Varaždin u Kućanu

Nakon osvojenog priznanja za najljepši školski vrt, DV Varaždin Kućan nastavlja uređivati okoliš uz pomoć Parkova s još većim entuzijazmom Priznanje HRT-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja za “Najljepši školski…