Gradonačelnik Bosilj nagradio mlade atletičare

Gradonačelnik Bosilj nagradio mlade atletičare

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u Gradskoj vijećnici u palači Patačić priredio je primanje za mlade varaždinske atletičare Janu i Klaru Košćak, Roka Farkaša i Janka Kišaka.

Prijemu su prisustvovali i njihov trener Patrik Košćak i predsjednik Atletskog kluba Sloboda Stjepan Smernjak, a čestitkama su se priključili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Marinko Šipoš.

Povod za prijem bili su izvanredni rezultati  postignuti na dvoranskom prvenstvu Hrvatske. Ponajprije se to odnosi na Janu Košćak koja je srušila svjetski rekord u višeboju za atletičarke U-18. Njena sestra Klara osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji juniorki. Roko Farkaš  je postigao novi juniorski rekord u sedmoboju,  a rekord u mlađoj juniorskoj kategoriji na 60 metara prepone također drži Janko Kišak.

Danas smo primili četiri prvaka Hrvatske!  Oni ne samo što su prvaci države, nego su na svim svjetskim tablicama u prva četiri ove godine. To nije mala stvar jer su rezultati postignuti u atletici, kraljici sportova. Jana i Roko to postižu  u višebojima koji su kraljevske discipline u kraljici sportova. Mi Varaždinci smo izuzetno ponosni na njih i odlučili smo iskazati im čast pa smo ih prigodno primili i nagradili. – rekao je gradonačelnik napomenuvši da se stalno ulaže u uređenje varaždinskog atletskog stadiona te da su za oko 200 tisuća eura podignuta sredstva za zajednicu sportskih udruga kroz koju se maksimalno podupire rad sportskih klubova.

Podijelivši prigodne poklone, ruksake i majce , gradonačelnik je naglasio da će Grad Varaždin  i dalje u okviru svojih mogućnosti pomagati nadarenim atletičarima. Ovom prigodom iz Zaklade za vrhunski sport svaki od atletičara nagrađen je sa po 500 eura.

Na prijemu i poklonima zahvalio je Patrik Košćak trener u AK Sloboda, otac Jane i Klare. Najavio je da četvero varaždinskih atletičara ima veliku priliku osvojiti odličja na skorom europskom prvenstvu u Jeruzalemu. Također, s pokrićem se ponadao da su među njima i budući hrvatski olimpijci koji će nastupiti u Parizu.

Konkurencija u višeboju u svijetu je vrlo jaka! – izjavila je svjetska prvakinja Jana Košćak i dodala: Višeboj je jako težak i zahtjevan. U jednom danu  pet  je atletskih disciplina.  Naporno je, potrebno je puno trenirati i mentalno izdržati. Ali to volim, s tim se bavim. – završila je Jana i pokazala da će se zajedno s klupskim kolegama sestrom Klarom, Jankom i Rokom boriti za najviše europska i svjetska odličja.

Povezane vijesti

VRATILI ŽUPANIJI DONACIJU ZA ŠPANCIRFEST: Bosilj: Građani Varaždina Županiji godišnje daju 12 milijuna eura, a oni nama 5 tisuća. Sramota!

VRATILI ŽUPANIJI DONACIJU ZA ŠPANCIRFEST: Bosilj: Građani Varaždina Županiji godišnje daju 12 milijuna eura, a oni nama 5 tisuća. Sramota!

Na pomolu je novi politički sukob, mogli bismo reći nakon današnje odluke Grada Varaždina i Turističke zajednica Grada. Naime, Varaždinskoj županiji zahvalili su se i vratili 5 tisuća kuna donacije…
Gradonačelnik Kolarek posjetio obnovljene prostore tvrtke Eurobeton d.d.

Gradonačelnik Kolarek posjetio obnovljene prostore tvrtke Eurobeton d.d.

Gradonačenik Grada Preloga Ljubomir Kolarek posjetio je tvrtku Eurobeton d.d. Prelog te razgledao obnovljene prostore upravne zgrade tvrtke. Gradonačelnika i njegove najbliže suradnike dočekao je direktor tvrtke Gordan Miler, koji…
Bosilj: Varaždin ima najveću stopu zaposlenosti u Hrvatskoj

Bosilj: Varaždin ima najveću stopu zaposlenosti u Hrvatskoj

Gradonačelnik Neven Bosilj je čestitao predsjednici Uprave Martini Dalić na velikoj investiciji (danas je otvoren novi pogon za preradu rajčice) kojom će se Podravkini glavni proizvodi iz rajčice od sad…