Stričak: “Umirovljenicima dane učinimo bezbrižnijim!”

Stričak: “Umirovljenicima dane učinimo bezbrižnijim!”

U Maloj dvorani Županijske palače okupili su se predsjednici udruga umirovljenika s područja Varaždinske županije, koje su okupljene u Savez udruga umirovljenika i starijih osoba.

Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza, istaknula je da su predstavnici umirovljenika iz svih općina i gradova stigli kako bi raspravili plan rada za ovu godinu.

– Kroz cijelu godinu, udruge umirovljenika provode niz aktivnosti, od redovnih koordinacija, sjednica, skupština, tribina, umirovljeničkih kajkavijada, pa do obilježavanja 50 i 60 godina braka umirovljenika i sportskih susreta. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji koja nam je velika potpora i pomaže nam kako bi se osjećali korisno u ovome društvu – rekla je Bahlen.

Prisutne je pozdravio i župan Anđelko Stričak te izrazio podršku Savezu udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u njihovom radu.

– Umirovljenike se naziva i “zlatna generacija”, za što postoji niz razloga. Osim što su odradili svoj zakonom predviđen radni vijek, mnogi su i dan danas aktivni na mnogim područjima društva, a poput su živuće enciklopedije jer znaju brojne podatke o razvoju svojega kraja, kojeg su i sami gradili, razvijali, unapređivali, te predali narednim generacijama da nastave gdje su oni stali. Naravno, vodili su brigu i o zaštiti te očuvanju kulturnih i prirodnih vrednota, očuvali našu tradiciju i običaje, učili nas, savjetovali odnosno bili nam uvijek pri ruci. Zbog svega toga, naša obveza je ne samo da to cijenimo, već i da im umirovljeničke dane učinimo što radosnijima i bezbrižnijima – rekao je Stričak.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u svom sastavu trenutno ima 31 udrugu.

Povezane vijesti

Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof obilježila 25 godina rada i djelovanja

Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof obilježila 25 godina rada i djelovanja

Udruga vinograda i voćara „Pinta” Novi Marof ove godine slavi 25 godina rada i djelovanja Udruge. Tim povodom održana je svečana sjednica, kao i godišnja Izvještajna skupština Udruge. Predsjednica Udruge…
Godišnja skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

Godišnja skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

U prostorijama Policijske uprave međimurske, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec održala je redovnu godišnju skupštinu.        Osim mnogobrojnih članova Udruge, skupštini su prisustvovali i gosti iz prijateljskih policijskih udruga umirovljenika…
Udruga Gmajna poziva na turnir

Udruga Gmajna poziva na turnir

Udruga za šport i rekreaciju Gmajna Čalinec i Općina Maruševec pozivaju vas ovog vikenda na turnir u stolnom nogometu i tenisu te elektronskom pikadu! Turnir će se održati u subotu,…