Prijem za uspješne sportaše – plesače iz Plesnog kluba “Takt”

Prijem za uspješne sportaše – plesače iz Plesnog kluba “Takt”

U salonu palače Patačić, privremenoj Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u utorak, 21. ožujka 2023. godine priređeno je primanje za uspješne sportaše – plesače iz Plesnog kluba Takt.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković primio je članove Takta koji su od strane Hrvatskog sportskog plesnog saveza proglašeni najuspješnijima u 2022. godini Marta Majcen, Karolina Bogović, Ivan Pilinger i Anja Strelec a među njima je i Matej Bolšec koji je izostao s prijema radi bolesti. Zamjeniku gradonačelnika također su predstavljeni  i sportaši koji su sudjelovali u osvajanju rekordnih 12 odličja na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima održanom u Petrinji, početkom ožujka. To su državni prvaci/prvakinje: Tessa Hrženjak, Linda Šoštarek, Marta Majcen, grupa/mali tim: Anja Strelec, Emili Šobak, Korina Eršeg, Karolina Bogović, državni viceprvaci/viceprvakinje: Martin Biškup i Vana Grčić, Borna Habulan Budja i Dita Habuzin te osvajači brončanih medalja: Matej Bolšec i Karolina Bogović, Emili Šobak, Natali Franolić, Iva Friščić i Viktoria Ptiček. U njihovoj pratnji bio je i Igor Šalamun, trener sportskog plesa u Plesnom klubu Takt iz Varaždina.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, čestitajući na ovim uspjesima između ostalog je rekao: Kad vidite te pehare, medalje i taj zanos djece koja plešu sa zadovoljstvom, da su uspješni u tome ovo im je nagrada za njihov trud. Oni treniraju pet puta tjedno , bili su na jednom natjecanju a već im slijedi natjecanje u latinsko-američkim plesovima. Kad ih vidite sretne i zadovoljne nakon takvih uspjeha nemate drugog nego čestitati im i bodriti ih  da nastave tim putem. Imamo još uspješnih plesnih klubova u gradu. Koliko možemo mi ćemo ih podržavati pa i kroz ovakve prijeme da i naši sugrađani osjete koliko ta djeca rade pa je dobro da ih dođu bodriti.

U ime kluba na prijemu se zahvalio Igor Šalamun: U kratko vrijeme ostvarili smo značajne rezultate. Dobili smo generalno priznanje za rezultate u prošloj godini gdje je čak petero sportaša dobilo priznanje Hrvatskog plesnog saveza za najuspješnije sportaše. Sa nedavnog prvenstva u standardnim plesovima vratili smo se s 12 medalja od čaga je čak 5  državnih prvaka. Očekuju nas još dva državna prvenstva u latinsko-američkim plesovima i u kombinaciji 10 plesova i nadam se da će biti jednako uspješni. – izjavio je Šalamun te dodao da je u sportskoj sekciji kluba registrirano 35 sportaša a klub ima stotinjak članova koji se aktivno bave plesom.

Među plesačima posebno se istaknula Marta Majcen, koja je osvojila dvostruki naslov državne prvakinje u kategoriji starije mladeži u standardnim plesovima te je proglašena najboljom sportašicom mlađih dobnih kategorija do 16 godina u Republici Hrvatskoj.

Povezane vijesti

SDP – ov prijem za Božić i Novu godinu obilovao jakim porukama i dobrom hranom

SDP – ov prijem za Božić i Novu godinu obilovao jakim porukama i dobrom hranom

Županijska organizacija SDP – a Varaždinske županije održala je božićni i novogodišnji prijem za predstavnike medija u varaždinskom bistrou Familija. ” Mi smo drugačiji. Ne vršimo priisak na novinare kao…
ZAJEDNIČKI BOŽIĆNI PRIJEM Ministar Habijan spojio HDZ i SDP ?!

ZAJEDNIČKI BOŽIĆNI PRIJEM Ministar Habijan spojio HDZ i SDP ?!

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Varaždinska županija i Grad Varaždin organizirali su zajednički prijem za predstavnike gospodarstva, odgojno-obrazovnih ustanova, znanstvene zajednice, zdravstvenih ustanova, vjerskih zajednica,  predstavnika državnih institucija, vatrogasne zajednice,…
VARAŽDIN Prijem za vrhbosanskog nadbiskupa

VARAŽDIN Prijem za vrhbosanskog nadbiskupa

Gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, u petak 8. prosinca 2023. godine, u privremenoj Gradskoj vijećnici primili su mons.…