Ulica Vatroslava Lisinskog osvanula u novom sjaju

Ulica Vatroslava Lisinskog osvanula u novom sjaju

Prigodnom konferencijom za novinare gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja naznačen su kraj radova i otvorenje Ulice Vatroslava Lisinskog u Varaždinu.

Prema programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu i prošlu godinu, obavljeni su radovi izvanrednog održavanja koji su obuhvaćali rekonstrukciju kolnika, nogostupa, te odvodnje oborinskih voda s prometnice. Obavljeni su radovi  na uklanjanju postojeće kolničke konstrukcije, iskopu i nasipu za izradu tamponskog sloja i betonske stabilizacije nove kolničke konstrukcije, postavi granitnih rubnjaka, uređenju oborinske odvodnje, te postavi granitne kocke na kolniku i kolnim prilazima, te betonskih opločnika na nogostupima. Prethodno je Varkom izveo radove na rekonstrukciji vodovodne mreže što je financirano sredstvima Varkoma u iznosu od oko 230 tisuća eura.

Vrijednost izvedenih radova je 1.712.536,30 kn uključivo PDV, a radove je izvela „VODOGRADNJA“  d.d. Varaždin.

Na otvaranju ulice koja nosi naziv poznatog hrvatskog skladatelja i vodi do jednog od najljepših mjesta u centru baroknog grada, prema nadaleko poznatoj turističkoj atrakciji utvrdi Stari grad, gradonačelnik Neven Bosilj je novinarima između ostalog rekao:

Nakon 2015. godine ovo je prva ulica u centru grada koja je u potpunosti obnovljena. Zbog arheološkog nadzora i iskapanja, naknadnog uvođenja Varkoma koji je u potpunosti rekonstruirao vodovodnu mrežu kao i velikog broja kišnih, ali i dana s temperaturama ispodnule posao se odužio. Ali najbitnije je da je izveden izuzetno kvalitetno te smo dobili umjesto ulice pune zakrpa jednu prekrasnu ulicu. Zahvaljujem tvrtki Vodogradnja i njezinim radnicima koji paralelno rade Habdelićev trg koji će se završiti do kraja ožujka. Dakle, uređujemo centar grada, ali ne zaboravljamo ni prigradska naselja. 

Na riječi gradonačelnika nadovezala se dr. sc. Vesna Pascuttini Juraga, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija koja je između ostalog istaknula: Ugradnjom granitnih kocaka i ostalih kamenih ploča kakve su ugrađene i u druge ulice u gradu, dobiva se jedna kvaliteta i vrijednost kulturno-povijesne cjeline grada Varaždina.

Direktor Varkoma Bruno Ister je obrazložio razloge zbog kojih se Varkom uključio u rekonstrukciju ulice: Gubici i smanjenje gubitaka u sustavu pitke vode su apsolutni prioritet u narednom razdoblju. I primjer u ovoj ulici gdje smo izmijenili cijevi stare preko trideset godina, a korisnici su dobili nove priključke, primjer je obnove kakav bi trebali prakticirati na ostalim pravcima vodovoda u Varaždinu.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predstavnik izvođača radova Vodogradnje , voditelj gradilišta Dražen Petrina.

Povezane vijesti

Supilova jutros otvorena za promet

Supilova jutros otvorena za promet

Završetak radova na obnovi ulice Frana Supila i njezino puštanje za promet, danas je konferencijom za novinare obilježio gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj sa suradnicima. “Obnova Supilove košta više od 400…
VRATILI ŽUPANIJI DONACIJU ZA ŠPANCIRFEST: Bosilj: Građani Varaždina Županiji godišnje daju 12 milijuna eura, a oni nama 5 tisuća. Sramota!

VRATILI ŽUPANIJI DONACIJU ZA ŠPANCIRFEST: Bosilj: Građani Varaždina Županiji godišnje daju 12 milijuna eura, a oni nama 5 tisuća. Sramota!

Na pomolu je novi politički sukob, mogli bismo reći nakon današnje odluke Grada Varaždina i Turističke zajednica Grada. Naime, Varaždinskoj županiji zahvalili su se i vratili 5 tisuća kuna donacije…
U petak se otvara Supilova ulica

U petak se otvara Supilova ulica

Za sutra (patak) gradonačenik Varaždina Neven Bosilj sazvao je konferenciju za novinare na raskrižju ulice Franje Supila i Kozarčeve. Tom će prigodom biti obilježen i završetak radova kao i otvorenje…