Poznata banka poslala važnu obavijest klijentima

Poznata banka poslala važnu obavijest klijentima

OTP banka objavila je važnu obavijest klijentima o novom obliku prevare u kojem se građane obmanjuje s ciljem da se prevaranti domognu korisnikovih podataka za prijavu u internetsko bankarstvo.

Obavijest prenosimo u cijelosti:

“U tijeku je kampanja slanja poruka elektroničke pošte u ime OTP banke koje sadrže poveznicu na lažnu stranicu Internet bankarstva OTP banke. Poruke koje napadači šalju dolaze s @otp-hrvatska.com domene, dok OTP banka svoje legitimne poruke šalje s @otpbanka.hr domene.

Pomoću poruke napadač nastoji navesti korisnika internet bankarstva da unese svoje podatke za prijavu na lažnoj stranici internet bankarstva te se na taj način domogne korisnikovih podataka za prijavu u uslugu internet bankarstva.

Ako primite takvu ili sličnu poruku, obrišite je bez korištenja poveznica iz poruke i molimo vas, ako nas već niste obavijestili o primitku poruke, da je proslijedite na alert.infosec@otpbanka.hr.

Podsjećamo da banka od svojih klijenata neće nikada tražiti da putem e-pošte upisuju osjetljive podatke kao što su PIN, lozinke, kôd za prijavu (one time password – OTP) ili kôd za autorizaciju transakcija (MAC). Dodatno, preporučamo da ne otvarate poruke od sumnjivih pošiljatelja ili preuzimate sumnjive i potencijalno maliciozne privitke.”

Povezane vijesti

Obavijest gledateljima uoči Davis Cup meča Hrvatska – Belgija

Obavijest gledateljima uoči Davis Cup meča Hrvatska – Belgija

U varaždinskoj Areni pripremaju se zadnji detalji kako bi Davis Cup meč između reprezentacija Hrvatske i Belgije protekao u najboljem redu. Interes za meč je primjeren i najavljuju se dolasci…
Povlači se ova poznata hrana za mačke

Povlači se ova poznata hrana za mačke

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Potpuna hrana za odrasle mačke, HM Kitty govedina, 100g, LOT broja 20:126N, roka trajanja 19.9.2026, zbog povećane koncentracije joda u proizvodu. …
Važna obavijest umirovljenicima: Tko u godinu dana ne povuče štednju, ostat će bez nje

Važna obavijest umirovljenicima: Tko u godinu dana ne povuče štednju, ostat će bez nje

Novi umirovljenici po novome više ne mogu otići u mirovinu iz oba mirovinska stupa, a da štednju iz drugog stupa ostave na čekanju. Naime, od prvog siječnja ove godine dobili…