Međimurcu (37) policija oduzela auto. Evo razloga

Međimurcu (37) policija oduzela auto. Evo razloga

Jučer u 16:20 sati u Štefancu, Ulici Zrinskih, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 37-godišnjeg vozač Mazde Premacy, čakovečkih registarskih oznaka.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta te ukinuta pošto je u razdoblju od dvije godine prikupio više od 12 negativnih prekršajnih bodova. Ujedno, 37-godišnjak je odbio ponuđeno vađenje krvi i urina radi utvrđivanja prisustva droga u organizmu.

Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzet osobni automobil pošto je u trogodišnjem razdoblju u nekoliko navrata pravomoćno kažnjen za počinjenje najtežih prometnih prekršaja opisanih u članku 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cesta.

Tijekom današnjeg prijepodneva (21. veljače) 37-godišnji vozač će se uz podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta, dovesti na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Povezane vijesti

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

Policijski službenici PU varaždinske i ovog će vikenda na svim cestama na području Varaždinske županije nadzirati promet svih sudionika u prometu.Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja…
Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

U četvrtak od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“. Najavljeno je to danas iz varaždinske PU.
Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

U ponedjeljak u 22 sata u Kolodvorskoj ulici u Gornjem Knegincu, varaždinska je policija zaustavila je auto kojim je upravljao 34 – godišnjak- Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao…