Karla mužu rekla da je “svinja debela”. Mora platiti 929 eura kazne

Karla mužu rekla da je “svinja debela”. Mora platiti 929 eura kazne

Karla je proglašena krivom i osuđena jer je počinila psihičko nasilje prema bivšem suprugu u prisutnosti njihova malodobnog djeteta.

Prema presudi, Karlaa (39) je lani u svibnju oko 16 sati “ispred kuće u Zagrebu počinila psihičko nasilje prema svom bivšem suprugu u nazočnosti njihovog zajedničkog djeteta (6)”.

“Bivšeg supruga vrijeđala je riječima: ‘Lopove, đubre, svinjo debela, razbit ću te’! To je kod istog prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, u nazočnosti djeteta počinila je psihičko nasilje u obitelji”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Karla je priznala da su se posvađali i jedno drugome svašta rekli, ali opovrgava da je to bilo u prisutnosti djeteta. No, ključan je bio iskaz svjedokinje, nove djevojke njezina muža koja je tog dana bila tamo i koja je ispričala što je sve Karla izgovorila njezinu dečku.

Policija je prekršajno bila prijavila i supruga napisavši kako je Karli tog dana rekao: ‘Ne smiješ doći u ulicu, šta radiš tu, glupa si, maloumna si!’. Sutkinja ga je oslobodila jer su i muž i njegova djevojka to opovrgnuli.

Prema presudi prekršajne sutkinje u Zagrebu, Karla mora platiti 929 eura kazne (7000 kuna). Na presudu ima pravo žalbe

Povezane vijesti

Veća kazna za prijetnje i ozlijeđivanje roditelja u Novom Marofu

Veća kazna za prijetnje i ozlijeđivanje roditelja u Novom Marofu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1984.) oglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede…
Ustavni sud zabranio Milanoviću da bude mandatar

Ustavni sud zabranio Milanoviću da bude mandatar

Kako prenosi Index, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske Miroslav Šeparović rekao je kako su 18. ožujka upozorili Milanovića da njegovo kandidiranje na listi bilo koje stranke ili liste te isticanje njega kao kandidata…
Veća kazna za odbjeglog razbojnika

Veća kazna za odbjeglog razbojnika

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu (1977.) zbog počinjenih…