Karla mužu rekla da je “svinja debela”. Mora platiti 929 eura kazne

Karla mužu rekla da je “svinja debela”. Mora platiti 929 eura kazne

Karla je proglašena krivom i osuđena jer je počinila psihičko nasilje prema bivšem suprugu u prisutnosti njihova malodobnog djeteta.

Prema presudi, Karlaa (39) je lani u svibnju oko 16 sati “ispred kuće u Zagrebu počinila psihičko nasilje prema svom bivšem suprugu u nazočnosti njihovog zajedničkog djeteta (6)”.

“Bivšeg supruga vrijeđala je riječima: ‘Lopove, đubre, svinjo debela, razbit ću te’! To je kod istog prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, u nazočnosti djeteta počinila je psihičko nasilje u obitelji”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Karla je priznala da su se posvađali i jedno drugome svašta rekli, ali opovrgava da je to bilo u prisutnosti djeteta. No, ključan je bio iskaz svjedokinje, nove djevojke njezina muža koja je tog dana bila tamo i koja je ispričala što je sve Karla izgovorila njezinu dečku.

Policija je prekršajno bila prijavila i supruga napisavši kako je Karli tog dana rekao: ‘Ne smiješ doći u ulicu, šta radiš tu, glupa si, maloumna si!’. Sutkinja ga je oslobodila jer su i muž i njegova djevojka to opovrgnuli.

Prema presudi prekršajne sutkinje u Zagrebu, Karla mora platiti 929 eura kazne (7000 kuna). Na presudu ima pravo žalbe

Povezane vijesti

Prijetio supruzi, a sud ga ostavio na slobodi?!

Prijetio supruzi, a sud ga ostavio na slobodi?!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Čakovcu kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetnika da se odredi istražni zatvor hrvatskom državljaninu (1986.) protiv…
Prevozio rakiju “bez papira”. Kazna je astronomska

Prevozio rakiju “bez papira”. Kazna je astronomska

Provodeći pojačane mjere nadzora, ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka u ponedjelajk su zaustavili u neposrednoj blizini Kikovice  osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je…
Srbinu “paprena” kazna

Srbinu “paprena” kazna

Prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske/EU, državljanin Republike Srbije nije izvršio obavezu prijave gotovine u iznosu od 333.000,00 BAM, bosansko-hercegovačkih konvertibilnih maraka (170.260,20 EUR). S gotovinom je zatečen u…