Izveo 44 pljačke dječjim pištoljem: “Pucat ću, daj novac!”

Izveo 44 pljačke dječjim pištoljem: “Pucat ću, daj novac!”

Nevjerojatna presuda stiže sa Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Tamo je 43 – godišnji Toni osuđen je za čak 44 oružane pljačke koje je počinio na širem području Zagreba.

Radio je to pune dvije godine. Na meti su mu bile trgovine, ljekarne i benzinske pumpe. Njačešće u ranim jutranjim satima dolazio bi u prodajne prostore i zaprijetio djelatnicima “Pucat ću,daj novac” ili “Ovo je pljačka, daj novce”, odnosno daj mi sve “Daj mi sve”.

Mislilo se da je priejtio vatrenim oružjem, a ispostavilo se da se radi o metalnom dječjem pištolju koji je sličio pravome!

Iznosi koje je odnio bili su različiti od nekoliko stotina pa do više tisuća eura. Samo jednom nije uspio u svojoj nakani kad je djelatnica jednog poznatog trovičkog lanca rekla Toniju da nema autorizaciju, a kolegica joj uzvilnula : “Zovi policiju!”. Nakon toga je pobjegao.

U ostalim slučajevima, radnici bi se prestrašili i predali bi mu sve što su imali u blagajni. Najveći “ulov” imao je u travnju kad je iz jedne benzinske postaje otišao sa plijenom od 1.825 eura.

Toni je uhićen potkraj srpnja ove godine i otad je u istražnom zatvoru. Nagodio se sa tužiteljima i pristao na ukupnu zatvorsku kaznu od 6 godina.

Ilustracija

Povezane vijesti

Mališani su se dobro zabavili na Dječjem fašniku u Lepoglavi

Mališani su se dobro zabavili na Dječjem fašniku u Lepoglavi

Veselo je bilo na terasi restorana Ivančica u Lepoglavi gdje su vlast preuzele male maškare nakon što im je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić predao gradski ključ.  Smijeha, veselja, zabave i…
Dođite na Dječji fašnik u Lepoglavu

Dođite na Dječji fašnik u Lepoglavu

U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnji „Dječji fašnik u Lepoglavi.” I ove godine u veseloj fašničkoj povorci sudjelovat će maskirane skupine iz dječjih vrtića i osnovnih škola. Druženje pod…
Pljačkaš plastičnim pištoljem ide iza rešetaka

Pljačkaš plastičnim pištoljem ide iza rešetaka

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1977.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela razbojništva, dva kaznena djela krivotvorenja isprave i jedno kazneno…