Dvije internetske prijevare na varaždinskom području. Jedna podlija od druge…

Dvije internetske prijevare na varaždinskom području. Jedna podlija od druge…

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 30-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko interneta.

Prema prijavi, ona je na jednom internetskom oglasniku oglasila prodaju trosjeda. Na oglas joj se putem whatsapp aplikacije javila nepoznata osoba da je zainteresirana za kupnju te da će se dostava i plaćanje obaviti kurirskom službom.

Nakon što su dogovorili prodaju, nepoznati joj je počinitelj poslao poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jedne kurirske službe, dovodeći je u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate i to uz ostale podatke, broj kartice tekućeg računa i CVC/CVV broj, što je isti iskoristio te odmah obavio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 650 eura. Slično grozno iskustvo imao je i jedan 40 – godišnji Varaždinac. On je jučer na jednom internetskom oglasniku pronašao oglas te s prodavateljem dogovorio kupnju igrače konzole s pripadajućim dodacima. Nakon što je uplatio traženi iznos, na autorizaciju plaćanja mu je ponovno stigao isti iznos, koji je, misleći da se radi o pogrešci kod prethodnog plaćanja, ponovno potvrdio. Kako poslije toga više nije mogao stupiti u kontakt s prodavateljem, obratio se službi za korisnike internetskog oglasnika, gdje mu je rečeno da se radi o lažnom oglasu.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 700 eura. Policijski službenici, kako su danas javili iz PU varaždinske, nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovih dvaju kaznenog djela.

Povezane vijesti

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

Policijski službenici PU varaždinske i ovog će vikenda na svim cestama na području Varaždinske županije nadzirati promet svih sudionika u prometu.Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja…
Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

U četvrtak od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“. Najavljeno je to danas iz varaždinske PU.
Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

U ponedjeljak u 22 sata u Kolodvorskoj ulici u Gornjem Knegincu, varaždinska je policija zaustavila je auto kojim je upravljao 34 – godišnjak- Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao…