Podijeljene diplome polaznicima 7. Zimskog sportskog višeboja. Marković branio sedmerce

Podijeljene diplome polaznicima 7. Zimskog sportskog višeboja. Marković branio sedmerce

Već tradicionalno, u vrijeme zimskih školskih praznika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je Zimski sportski višeboj. Polaznike višeboja u gradskoj sportskoj dvorani u Graberju obišli su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica Danijela Vusić.

 Zajedno s organizatoricom Anicom Sitar podijelili su im diplome, a Miroslav Marković je pohvalio ovakav način provođenja zimskih školskih praznika: Ovaj projekt grad stoji 50 tisuća kuna. To zapravo nije trošak u odnosu na benefite koji se postižu. Djeca nisu doma u zatvorenim prostorima, za kompjuterima i mobitelima već se druže i bave sportom te stječu potpuno nove zdrave navike. To je dobra nadopuna sportskih sadržaja koji se nude mladima u Varaždinu. Mišljenja sam da je ovo dobar primjer svima jer fizičkim aktivnostima se zapravo svi trebamo baviti i ne smijemo zaboraviti na onu staru izreku da je u tijelu – zdrav duh. – rekao je Marković koji nije odolio s djecom na kratko zaigrati rukomet i obraniti nekoliko sedmeraca.

Šezdesetak školaraca iz varaždinskih osnovnih škola provelo je praznike u sportu i rekreaciji uz stručno vodstvo kineziologa, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ovo je sedmo izdanje Zimskog sportskog višeboja koji je još jednom dokazao svoju popularnost okupivši 60-ak učenika od 3. do 7. razreda iz svih sedam varaždinskih osnovnih škola. U sportskom centru Graberje učenici su mogli iskušati različite sportove  nogomet, košarku, rukomet, atletiku, okušali su u borilačkim sportovima, plesu, igrali badminton, okušali su se i u cross fitu za djecu.

Da su i više nego zadovoljni potvrdila je i Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina: –U današnje su doba djeca sve više zaokupljena društvenim mrežama, a nerijetko i preplavljena školskim obavezama. Stoga uključivanje djece u sportske aktivnosti svakim danom dobiva na sve većoj važnosti. Sport potiče psihološki i socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koje se mogu primjenjivati i izvan dvorane – zaključila je Sitar i dodala da su djeca tijekom višeboja dobivala dnevno zdrave obroke. Upozorila je i na problem pretilosti školske djece te navela da se upravo takvim projektima nastoji ukazati djeci svo bogatstvo varaždinskog sporta i mogućnosti da se djeca odluče za aktivnije bavljenje nekim od sportova u jednoj od 127 članica Saveza sportskih udruga Grada Varaždina.

Besplatne zabavne sportske i rekreativne aktivnosti u čak osam sportova u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina završavaju podjelom majica i diploma za uspješno i ustrajno vježbanje te jednodnevnim izletom u Trakošćan u četvrtak.

Povezane vijesti

Skupština potvrdila dobitnike Nagrade Zrinski, a međimurska popevka dobila svoj dan!

Skupština potvrdila dobitnike Nagrade Zrinski, a međimurska popevka dobila svoj dan!

Središnja svečanost, na sam Dan Međimurske županije, bit će svečana sjednica županijske Skupštine, 30. travnja u Razvojno edukacijskom centru za metalsku industriju -Metalska jezgra, kada će biti dodijeljena i najviša…
Mali pjevači izveli 21 novu pjesmu na tradicionalnom festivalu „Djeca pjevaju“

Mali pjevači izveli 21 novu pjesmu na tradicionalnom festivalu „Djeca pjevaju“

Čak 21 nova autorska dječja pjesma izvedena je na već tradicionalnom, 12. po redu festivalu „Djeca pjevaju – Varaždin 2024.“ održanom u varaždinskom Graberju. Nastupili su mali pjevači iz Varaždinske…
U Dječjem vrtiću Bajka znaju kako se radi s darovitom djecom

U Dječjem vrtiću Bajka znaju kako se radi s darovitom djecom

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zajedno s pročelnicom UO za društvene djelatnosti Danijelom Vusić posjetio je dječji vrtić Bajka koji je, uoči obilježavanja Međunarodnog dana darovite djece, organizirao projektni…