Vrlo neobična prevara oko smeća

Vrlo neobična prevara oko smeća

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, zaprimili su tijekom proteklog vikenda, prijavu građanina s područja grada Varaždina. Navedeni je prevaren od strane njemu nepoznatog muškarca koji mu je ponudio odvoženje i zbrinjavanje glomaznog otpada s njegove adrese, za što mu je on unaprijed platio iznos od 25 eura.

Povodom ove prijevare, obavještavamo građane o novini u Odluci o komunalnom redu grada Varaždina od lipnja 2023. godine.

Naime, izmjenama i dopunama Odluke, propisano je da je zabranjena predaja otpada pravnoj ili fizičkoj osobi koja nije davatelj javne usluge na području grada Varaždina ili koja nema potrebne dozvole za gospodarenje otpadom. Za kršenje te odredbe propisana je kazna za fizičku osobu koja počini prekršaj, u iznosu od 199 eura.

Kod izrade prijedloga izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu grada Varaždina, uvažen je prijedlog Policijske uprave varaždinske da se donese takva odredba, s obzirom da policija kontinuirano zaprima dojave građana, koje trubljenjem ili razglasom uznemiravaju osobe koje neovlašteno skupljaju otpad.

Isto tako, evidentirani su događaji gdje su osobe koje su došle na privatni posjed po pozivu vlasnika da im preda otpad, otuđile i ostale vrijedne predmete.

Posebno ističemo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Grad Varaždin, ulažu napore na suzbijanju divljih deponija kojima se onečišćuje priroda, osobito zaštićeni krajobraz rijeke Drave, a neodgovorni građani koji predaju otpad osobama koje neovlašteno preuzimaju isti, uvelike su doprinijeli porastu broja divljih deponija.

Sav otpad koji se preda, ne završava na reciklažnom dvorištu ili otkupnim stanicama, već sve što se ne može prodati, završava u prirodi.

Ilustracija/Kodeks portal

Povezane vijesti

Zatvara se vrlo prometna ulica u Gornjem Knegincu

Zatvara se vrlo prometna ulica u Gornjem Knegincu

Povodom obilježavanja dana Općine Gornji Kneginec i blagdana Svete Marije Magdalene, privremeno će se za promet vozila zatvoriti lokalna cesta 25 085 u Gornjem Knegincu i to dana sutra od…
PREVARA Uplatio akontaciju za traktor. Dalje sigurno pogađate…

PREVARA Uplatio akontaciju za traktor. Dalje sigurno pogađate…

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. On je u ponedjeljak na jednom internet oglasniku pronašao oglas o prodaji…
Zatvara se vrlo prometna cesta. Ovo je obilazni put

Zatvara se vrlo prometna cesta. Ovo je obilazni put

U subotu od 13 do 16 sati povodom održavanja manifestacije „Susret Harley Davidson motora“, privremeno će se zatvoriti za promet vozila Zagorska ulica u Novom Marofu od raskrižja sa županijskom…