Udruga žena Veliki Bukovec i DVD Veliki Bukovec održali godišnje skupštine

Udruga žena Veliki Bukovec i DVD Veliki Bukovec održali godišnje skupštine

– Raditi za dobrobit svog mjesta, žrtvovati svoje vrijeme, ali i novac je nešto što treba cijeniti i poštivati – rekao je župan Anđelko Stričak na skupštini Udruge žena Veliki Bukovec te skupštini DVD-a Veliki Bukovec održane ove subote. Pritom je dodao da je upravo iz tog razloga Varaždinska županija prošle godine u proračunu povećala iznos sredstava za rad udruga u odnosu na godine ranije, za neke stavke i do 250 posto.

– To su možda skromna sredstva, ali su poticaj i način da vam kažemo da cijenimo sve što radite – rekao je župan Stričak i dodao da je ovogodišnji natječaj za rad udruga otvoren do 23. veljače te pozvao udruge da se jave.

Upravo zahvaljujući tim sredstvima, kao i pomoći Hrvatskih voda i Općine Veliki Bukovec, prošle godine na inicijativu Udruge žena Veliki Bukovec na čelu s predsjednicom Sanjom Jantolek započeo je projekt uređenja kupališta, mjesta koje je godinama bilo zapušteno, a sada dobiva novu vizuru. Projekt će se nastaviti i ove godine, planovi su ambiciozni, a mještani bi osim kupališta, tamo trebali dobiti i nove sadržaje, od igrališta, do šetnice.

Župan Stričak osvrnuo se i na događaj koji će mještani Velikog Bukovca i okolnih naselja sigurno dugo pamtiti, a to je tuča koja je 2022. godine uništila usjeve, staklenike, plastenike, kuće, gospodarske zgrade.

– Zadnje dvije godine kad govorimo o Općini Veliki Bukovec ostat će mi u sjećanju tri stvari, a to su dogradnja škole, što je sigurno jedan od značajnijih projekata, to što sada imate svoj grb i zastavu, ali i razorna tuča koja je ovaj kraj pogodila pretprošle godine. Kad me načelnik nazvao taj dan i rekao mi što se dogodilo, odmah sam došao ovamo – podsjetio je župan i naglasio da je odšteta isplaćena prošle godine.

Načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić također je naglasio dobru suradnju sa Županijom, pozdravio sve okupljene i istaknuo važnost djelovanja udruga na području Općine.

Zahvalio je Udruzi žena i članovima DVD-a Veliki Bukovec na čelu s predsjednikom Markom Požgajem na doprinosu i pomoći u organizaciji svih manifestacija tijekom godine te naglasio kako je ponosan na zajedništvo i međusobnu suradnju među članovima i članicama udruga i društava.

Uz župana Stričaka i načelnika Vrbanića okupljene su pozdravili i Stjepan Kovaček, član Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Mirjana Jerbić, ravnateljica Crvenog križa Ludbreg.

Skupštini su prisustvovali i Dražen Ipša, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Veliki Bukovec, predsjednica općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec Jasenka Zdelar, predsjednica i tajnica Udruge žena Sanja Jantolek i Amalija Šašek, općinski vijećnici, članovi prijateljskih udruga koje djeluju na području Općine Veliki Bukovec i okolnih općina, te brojni mještani. Spomenimo i da su uručene zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima DVD-a, kao i najmlađim vatrogascima, te zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Općine.

Povezane vijesti

Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof obilježila 25 godina rada i djelovanja

Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof obilježila 25 godina rada i djelovanja

Udruga vinograda i voćara „Pinta” Novi Marof ove godine slavi 25 godina rada i djelovanja Udruge. Tim povodom održana je svečana sjednica, kao i godišnja Izvještajna skupština Udruge. Predsjednica Udruge…
Varaždinci osvojili veliki bod protiv Hajduka

Varaždinci osvojili veliki bod protiv Hajduka

Pred prepunim stadionom “Anđelko Herjavec” na koji je stiglo više od 10 tisuća gledatelja, nogometaši Varaždina remizirali su sa Hajdukom. Iako su “bili” bili apsolutni favoriti u 24. kolu HNL…
Udruga Gmajna poziva na turnir

Udruga Gmajna poziva na turnir

Udruga za šport i rekreaciju Gmajna Čalinec i Općina Maruševec pozivaju vas ovog vikenda na turnir u stolnom nogometu i tenisu te elektronskom pikadu! Turnir će se održati u subotu,…