Rekordan broj natjecatelja na kupu DVD-a Hrženica

Rekordan broj natjecatelja na kupu DVD-a Hrženica

Ni vrućine nisu spriječile da se više od 700 vatrogasaca svih generacija iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke te Sisačko-moslavačke županije okupi u nedjelju na „Kupu DVD-a Hrženica 2023.“.  

Riječ je o jednom od najjačih vatrogasnih natjecanja na sjeveru Hrvatske, a ujedno i završnom natjecanju Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak. 

Pobjednici Kupa DVD Hrženica su: u kategoriji pomladak – djevojčice (djeca 6 – 12 godina)  DVD Jalžabet, u kategoriji pomladak – dječaci (6 do 12 godina) DVD Hrastovljan, u kategoriji mladež – djevojke (12 – 16 godina) DVD Remetinec, u kategoriji mladež – mladići (12 – 16 godina) DVD Novi Marof, u kategoriji žene „A“ (odrasli) DVD Palinovec te u kategoriji muški „A“ (odrasli) DVD Biškupec. 

Pobjednici Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije 2023. su: u kategoriji pomladak – djevojčice je DVD Jalžabet, u kategoriji pomladak – dječaci DVD Remetinec, u kategoriji mladež – djevojke DVD Hrženica i u kategoriji mladež – mladići DVD Novi Marof. 

– Zahvaljujem svima koji su se odazvali na naše natjecanje koje smo organizirali 14. put, a posebno je zadovoljstvo što se natjecao rekordni broj ekipa. U šest kategorija sudjelovalo je ukupno 65 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava – naveo je predsjednik DVD-a Hrženica Ivan Debelec.  

Zamjenica župana Silvija Zagorec, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i njegovi suradnici, kao i domaćini iz DVD-a Hrženica imali su čast podijeliti pehare, medalje i zahvalnice. 

– Lijepo je danas biti ovdje s vama, gledati djecu i mlade koji su budućnost vatrogastva Varaždinske županije, kolijevke vatrogastva. Čestitam organizatorima iz DVD-a Hrženica, najstarijeg hrvatskog dobrovoljnog društva osnovanog u seoskim sredinama, na prekrasno organiziranom natjecanju. Čestitam svim sudionicima, a posebno pobjednicima u svim kategorijama – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.    

Pozdrave je uputio i načelnik Jany. – Svima zahvaljujem na dolasku na Kup DVD-a Hrženica, koji je postao tradicionalno događanje. I dok smo prošle godine imali 57 ekipa, sada je ovdje čak 65 ekipa. Usudio bih se reći da je ovo najveće vatrogasno natjecanje u Hrvatskoj – rekao je načelnik Jany. 

Zadovoljan je bio i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović. – Čestitam na vještinama koje ste pokazali na današnjem natjecanju, čestitam svima koji su ostvarili najbolje rezultate, kako na Kupu DVD-a Hrženica, tako i u ukupnim rezultatima Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak. Želim vam da se i dalje s entuzijazmom, voljom i željom pripremate za nova natjecanja – rekao je Vukalović.  

REZULTATI – KUP DVD-A HRŽENICA 2023.

Pomladak – djevojčice

1. DVD Jalžabet

2. DVD Struga

3. DVD Donji Mihaljevac

Pomladak – dječaci

1. DVD Hrastovljan

2. DVD Popovača

3. DVD Donji Mihaljevac

Mladež – djevojke

1. DVD Remetinec

2. DVD Tuhovec

3. DVD Varaždinske Toplice

Mladež – mladići

1. DVD Novi Marof

2. DVD Remetinec

3. DVD Donja Voća

Žene

1. DVD Palinovec

2. DVD Biškupec

3. DVD Leskovec

Muški

1. DVD Biškupec

2. DVD Ludbreg

3. DVD Donja Poljana

REZULTATI – KUP VATROGASNE ZAJEDNICE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE ZA MLADEŽ I POMLADAK 2023.

Pomladak – djevojčice

1. DVD Jalžabet

2. DVD Tužno

3. DVD Donja Voća

Pomladak – dječaci

1. DVD Remetinec 1

2. DVD Donji Kneginec

3. DVD Jalžabet

Mladež – djevojke

1. DVD Hrženica

2. DVD Tuhovec

3. DVD Ludbreg

Mladež – mladići

1. DVD Novi Marof

2. DVD Margečan

3. DVD Donja Voća

Povezane vijesti

3. ovogodišnji sajam antikviteta u Šenoinoj okupio rekordni broj izlagača

3. ovogodišnji sajam antikviteta u Šenoinoj okupio rekordni broj izlagača

Šenoina je ulica danas ponovno bila mjesto susreta brojnih posjetitelja i ljubitelja starina te prigoda za kupovinu predmeta s povijesnom, kulturnom i sentimentalnom vrijednosti. Treći ovogodišnji prodajni Sajam antikviteta, koji…
Na varaždinskom Korzu održan 16. Obrtnički sajam

Na varaždinskom Korzu održan 16. Obrtnički sajam

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je zajedno s predsjednikom Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimirom Baisom, u ime župana Varaždinske županije, saborskim zastupnikom Damirom Habijanom te potpredsjednikom…
KATASROFA Pijan kamionom naletio na djecu na pješačkom prijelazu

KATASROFA Pijan kamionom naletio na djecu na pješačkom prijelazu

Jučer oko 13:30 sati u Prelogu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete.             Vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka rođen 1958. godine upravljao je Glavnom ulicom te…