Prijavite i svoje projekte: Raspisani natječaji za udruge vrijedni 112.820 eura.

Prijavite i svoje projekte: Raspisani natječaji za udruge vrijedni 112.820 eura.

U Uredu župana u Krapini održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni nedavno objavljeni Javni poziv udrugama za prijavu programa i projekata usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području Krapinsko-zagorske županije te Natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je vrijednost ova dva natječaja 112.820 eura, dok je ukupna vrijednost županijskih natječaja za udruge čak 730.000 eura. „Koliko je razvijeno civilno društvo, toliko je razvijena i država, ali i sredina u kojoj živimo, a vrijednosti koje promoviramo smanjuju sve negativne posljedice i stvaraju uvjete za dostojanstven i zdrav život“ – poručio je na konferenciji za medije župan Kolar.

O Natječaju za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva govorila je zamjenica župana Jasna Petek. „Ukupna vrijednost predviđena za programe i projekte koji će dobiti potporu u ovom natječaju je 79.640 eura, odnosno nešto više od 600 tisuća kuna. Najmanja potpora iznosi 500, najveća 4.000 eura, a rok za prijave završava 13. ožujka. S obzirom na to da su na području županije registrirane 1.223 udruge, interes za ovaj natječaj svake je godine velik i svake godine se prijavljuje 70-ak projekata i programa i 60 njih dobiva potporu“ – kazala je zamjenica župana Petek te naglasila kako Županija veliku pažnju pridaje vođenju brige o zaštiti zdravlja, očuvanju unaprjeđenja zdravlja i zdravstvene zaštite građana, a posebnu pažnju posvećuju djeci, mladima i ranjivim skupinama, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

„Krapinsko-zagorska županija ima veliku socijalna osjetljivost prema ranjivim skupinama, djeci s posebnim potrebama, mladima te ono što je također izrazito važno – nultu stopu tolerancije prema bilo kojoj vrsti nasilja“ – naglasio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug istaknula je kako je za Javni poziv udrugama za prijavu programa i projekata usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području Krapinsko-zagorske županije osigurano 33.180 eura. „Pojedinačna vrijednost potpore koja se može ostvariti na ovom javnom pozivu kreću se od minimalno 500, do maksimalno 4.000 eura. Udruge mogu prijaviti najviše jedan program odnosno projekt, ali istovremeno mogu biti partner na njih više. Prijavljuju se programi odnosno projekti u dva prioritetna područja, a to su zdravstvena i socijalna zaštita i promicanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Javni poziv otvoren je 3. veljače i traje zaključno do 6. ožujka – kazala je Šanjug“ – navela je pročelnica Gregurović Šanjug te najavila kako će se raspisati i javni poziv financiranju obilježavanja važnih obljetnica Domovinskog rata.

„Sve ono što ne vidi Ministarstvo niti Krapinsko-zagorska županija niti gradovi i općine, vide braniteljske udruge. Oni nas upozore i na taj način kreiramo naše javne natječaje i javne pozive da bi pokrili one potrebe branitelja i braniteljskih udruga koje se ne pokrivaju iz drugih natječaja i koje se ne mogu financirati iz drugih izvora“– poručio je ovom prilikom župan Kolar, dodavši da Županija ovaj natječaj kontinuirano raspisuje od 2016. godine.

Prijave se šalju na propisanim obrascima isključivo u elektroničkom obliku putem online servisa ePrijava Krapinsko-zagorske županije.

Povezane vijesti

Kolarov prijem uz Hrvatski dan liječnika

Kolarov prijem uz Hrvatski dan liječnika

Župan Željko Kolar je na Hrvatski dan liječnika održao prijam za sadašnjeg predsjednika i bivšu predsjednicu Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Krapinsko-zagorske županije dr. Rajka Fureša i dr. Jasnu Gmajnički te…
Kolar: “Caritas oko sebe okuplja ljude velikog srca”

Kolar: “Caritas oko sebe okuplja ljude velikog srca”

Prijem župana Željka Kolara za predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatka Korena, ravnateljicu s. Jelenu Lončar i voditeljicu Sektora karitativnog rada Elzu Parlov održan je povodom obilježavanja 90. godišnjice djelovanja…
Kolar kod veleposlanice SAD – a

Kolar kod veleposlanice SAD – a

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes je održala prijam povodom posjete Hrvatskoj vodstva najvećeg američkog medicinskog centra University of Pittsburh Medical Center (UPMC) i s ciljem upoznavanja…