Hrvatski sjever ima novu političku zvijezdu

Hrvatski sjever ima novu političku zvijezdu

Hrvatski sjever ima novu političku zvijezdu. On je mlad i dolazi iz Međimurja. Pogađate, riječ je o Matiji Posavcu, međimurskom župana koji će vrlo vjerojatno biti najveće iznenađenje predstojećih parlamentarnih izbora.

Nakon što je preklani dao ostavku na mjesto župana, samo dva i pol mjeseca kasnije u prvom je krugu izbora osvojio nevjerojatnih 80 posto glasova. U svojem Međimurju uživa ogromnu podršku, a prema zadnjoj anketi koju je provela jedna velika stranka u 3. izbornoj jedinici osvaja sigurna dva mandata, a moguće i treći.

To je nimalo lijepa vijest za sve one koji su na liberalno – narodnjačkom krilu htjeli osvojiti mandat, pogotovo za Reformiste i HNS, koji je prema istoj na anketi vrlo blizu izbornog praga. Posavec ne samo da uzima glasove takozvanog centra, već i ljevice. Ni u SDP – u nisu presretni što bivši HNS – ovac izlazi samostalno na izbore i okuplja sve što ima političku težinu oko Nezavisne platforme Sjever (NPS).

Tako je u Krapinsko – zagorskoj županiji na svoju stranu dobio čak četiri nezavisna općinska načelnika, a navodno pregovara s jednim ili dva gradonačelnika. U Varaždinskoj županiji pristupili su mu nezavisni gradonačelnici Ivanca i Ludbrega, a “meta” su mu načelnici iz HNS – a i Reformista. Neslužbeno doznajemo, da su u novoosnovanom političkom savezu Naša Hrvatska, koji okuplja Socijaldemokrate, HSS i Laburiste, jako zainteresirani za suradnju s Posavcem.

Bez da je rekao jednu riječ, Posavec ima 2 ili 3 mandata, što znači da bi se lako po broju glasova mogao izjednačiti sa SDP – om i HDZ – om.

Posavec ima veliki politički kapital jer će broj mandata koji osvoji gotovo sigurno biti potreban za sastavljanje nove saborske većine tako da je za očekivati da će u najmanju ruku biti potpredsjednik nove vlade.

I ono što je još važnije, očekuje se da artikulira želje i potrebe građana sjevera koji vrijedno rade i pune proračun dok ih skoro uvijek nekako zasjene glasni južnjaci ili dobro umreženi Slavonci koji nose glasove najvećoj stranci u državi.

Povezane vijesti

SDP: Sjever ne zboravlja. Dosta je!

SDP: Sjever ne zboravlja. Dosta je!

Pod nazivom “Dosta je! Odmah na izbore” danas je na Markovom trgu održan prosvjed koji je organizirao SDP zajedno sa lijevo – liberalnim strankama. Jasno smo tražili zaustavljanje korupcije, kriminala,…
Ovo su nova ograničenja brzine na prometnoj cesti

Ovo su nova ograničenja brzine na prometnoj cesti

Obavještavaju se svi sudionici u prometu da su Hrvatske ceste na prijedlog Policijske uprave varaždinske, naručile i izradile reviziju ograničenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila za dionicu državne ceste D-35…
Habijan: Sjever Hrvatske najrazvijenija je i najdinamičnija ekonomija u Hrvatskoj

Habijan: Sjever Hrvatske najrazvijenija je i najdinamičnija ekonomija u Hrvatskoj

Sjever Hrvatske, uključujući i Varaždinsku županiju ima najrazvijeniju i najdinamičniju ekonomiju, odnosno gospodarstvo u Republici Hrvatskoj – naglasio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan na sastanku s gospodarstvenicima…