Retrogradni Merkur: Što u 2023. godini očekivati od njega?

Retrogradni Merkur: Što u 2023. godini očekivati od njega?

U prvim smo danima nove godine, koja počinje s retrogradnim Marsom i Merkurom. Venera se približava Saturnu, a Mjesec Rahuu. Kažu da početak nečega označava kvalitetu tog događaja, projekta ili ideje. Početak je kao neko sjeme; ako je sjeme loše, ne možemo baš očekivati dobre plodove. Pa kakvo je onda sjeme nadolazeće 2023. godine? Što se tiče samog sjemena, trenutka početka, što možemo očekivati od njega?

Pa retro Mars već na samom početku pokazuje pasivnost. Želje koje imamo su jake, duboko ukorijenjene i zato smo spremni biti uporni i predani, intenzivni i dramatični ako je to potrebno. Neke je stvari teško promijeniti i potrebna će nam biti ravnoteža između prepuštanja toku na koji nemamo utjecaja i djelovanja unutar kruga našeg utjecaja. Jeste li ikada razmišljali o vašem krugu utjecaja?

Unutar kruga možemo utjecati i mijenjati, ali izvan kruga nema utjecaja što znači da bilo koja aktivnost i trud neće donijeti baš nikakve rezultate, piše astrolog Dean Valentić za CentarZdravlja.

U ovoj godini vratite se vrijednostima koje vam pružaju slobodu

Na početku ove godine bit će dobro razumjeti upravo to; retrogradni Mars nas stavlja u okvire u kojima možemo ostvariti svoje želje. Sve što je izvan okvira je gubljenje vremena. Želim nam svima razumijevanje individualnog kruga utjecaja.

Retrogradni Merkur se okreće prema idealima koje smo zaboravili, potrebno će biti vratiti se istini i vrijednostima slobode, treba poticati individualnu nezavisnost i originalnost, autentičnost. Želim nam svima da se vratimo sebi i onim vrijednostima koje nam omogućavaju da budemo slobodni, ugođeni s mjestom i trenutkom, sinkronizirani s frekvencijama kojima želimo vibrirati.

Odgovornost u ljubavi i užicima nam je potrebna; razlučiti što je zapravo prava ljubav. Ova bi godina mogla biti emotivno napeta za mnoge, za neke uzbudljiva, za druge uznemirujuća. Želim nam svima čistu ljubav, ako nju imamo, onda smo uvijek u pravu. I u najvećoj emotivnoj oluji bit ćemo na brodu koji plovi u sigurnu luku. Samo ljubav.

Ne gubite nadu

Jupiter daje blagoslove, to je dobra strana ove godine. Tijekom mjeseci neke će se stvari promijeniti i pokazat će se kako će neki blagoslovi biti razočaranje. Past će maske nekome ili nečemu u što smo vjerovali i polagali svoje nade. Želim nam zato da ne izgubimo nadu i da vjerujemo da ništa nije slučajno i da se sve, baš sve, događa po savršenom planu koji teče kao rijeka koja savršeno ispunjava korito i bez prepreke stiže k svom ušću.

Saturn je stabilan već tri godine i nedugo nakon početka godine se mijenja. Otvorit će nove horizonte, pa u sljedećoj godini možemo očekivati inovacije i pomicanje granica ustaljenih normi. Želim nam da se usudimo pomaknuti granice jer su mnogi reformatori prošlosti proglašeni hereticima i mnogi sveci su protjerani i prognani u šumske špilje. Budimo crne ovce koje će ukazivati na važnost odmaka od uobičajenog i ustaljenog.

Rahu i Ketu kazuju slično. Originalnost i individualizam koji je rezultat opterećenja očekivanjima okoline ili većine. Strukture zajednice se mijenjaju i ono što je djelovalo prije 20, 30 ili 40 godine više nije isto, pravila su drugačija. Velika je potreba za razumijevanjem onoga što je kolektivno i onoga što je individualno. Nema više općenitih pravila koja se mogu primijeniti na sve, ne postoji isti set normi za svakoga i sve na ovom planetu.

Svijet sve više postaje mjesto gdje treba biti svjestan individualnih pravila kojih ima onoliko koliko je osoba na ovom planetu. Želim nam zato da naučimo slušati svoja srca, a ne dogme koje nam se nameću u ime ove ili one istine ili ne daj Bože nekog našeg Boga koji je bolji od njihovog Boga.

Povezane vijesti

Cijene stanova i kuća u 2023. porasle za 12 posto

Cijene stanova i kuća u 2023. porasle za 12 posto

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u 2023. godini u prosjeku su bile više za 11,9 posto u odnosu na godinu ranije, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u…
Otvorene prijave za Makerton 2023.

Otvorene prijave za Makerton 2023.

Makerthon je natjecanje u izradi inovativnog rješenja kojem je cilj oblikovanje fizičkog proizvoda kojim bi se riješio neki problem. Sudionici imaju prilike razvijati rješenje ili proizvod u prostoru Makerspace-a te…
Astrolozi tvrde da su ovo najusamljeniji znakovi horoskopa

Astrolozi tvrde da su ovo najusamljeniji znakovi horoskopa

Neki ljudi vole vrijeme provedeno sami sa sobom. Odlaze na solo odmore i počaste se rezervacijom večere za jednu osobu. Za druge, međutim, prepuštenost samima sebi nije osobni izbor, već…