Kerekeši dobili ozbiljne prijetnje nakon performansa klečanja za gulaš: “Ajmo se svi smiriti…”

Kerekeši dobili ozbiljne prijetnje nakon performansa klečanja za gulaš: “Ajmo se svi smiriti…”

Performans koji su u nedjelju izveli Ljubomir i Jan Kerekeš sa priajteljima kleknuvši i moleći se da im uspije gulaš, podigao je veliku medijsku prašinu. “Na noge” su se podigli takozvani desničari i napravili pravi linč na društvenim mrežama jer su se našli uvrijeđeni što se netko osudio na ovakav način izreći stav o muškarcima koji kleče na glavnom hrvastkom trgu i mole za stvari od koje neke pripadaju srednjem vijeku. Kerekeši su svojom najnovijom objavom na Facebooku “smirili loptu” kako sve ne bi izmaklo kontroli. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Obzirom da smo primili nekoliko otvorenih prijetnji i obzirom da su naše fotografije klečanja pored gulaša postale najpraćenija vijest u Hrvatskoj IKAD ( što je izrazito žalosno, jer ima puno ljepših i važnijih vijesti ) šaljemo ovu poruku svima koji još vjeruju u ljubav.

MI SMO VJERNICI I VJERUJEMO DA SE SVAKA MOLITVA JEDNAKO GLASNO ČUJE BEZ OBZIRA GDJE SE MOLI.

Ako živimo u demokraciji i prihvaćamo različitosti, zašto ne bismo sutra mogli postaviti tepihe na trgove i klanjati se u smjeru džamije ili druge crkve?

Ako poštujemo žene i njihova prava, zašto bismo trebali tražiti od njih da budu u službi muškaraca? I zašto bi muškarci trebali odlučivati umjesto žena?

Ako se ljudi vole, zašto ne bi smjeli voditi ljubav prije braka?

ŽIVIMO U 21. STOLJEĆU I KLEČIMO NA TRGOVIMA? Svoju seksualnu orijentaciju dokazujemo povorkama, zastavama ili šamarima i batinama?

AJMO SE SVI SMIRITI I POMOLITI ZA SEBE.

Bez fotoaparata u rukama. Sami za sebe. Sad.

AKO IZGUBIMO VJERU DA RAZLIČITO IDE ZAJEDNO, ONDA PRESTAJEMO BITI LJUDI.

Sve vas voli vaš Kerekesh Teatar

♥️

-p.s. ( za one najosjetljivije – kalendar s Titom je jedino što smo našli u vikendici i nema veze s našim životnim stavovima, neki u ruci imaju gemišt jer je fotkanje bilo spontano i nismo klečali 3 sata koliko se kuhao gulaš. )”

Povezane vijesti

Veća kazna za prijetnje i ozlijeđivanje roditelja u Novom Marofu

Veća kazna za prijetnje i ozlijeđivanje roditelja u Novom Marofu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1984.) oglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede…
Počeo 14. Tjedan smijeha

Počeo 14. Tjedan smijeha

Predstavom “Dame biraju” u varaždinskom HNK otvoren je 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra. Prije predstave mnogobrojnoj publici obratili su se gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i jedan od osnivača…
Biskup Radoš poslao znakovitu poruku i onima koji mole pred bolnicama

Biskup Radoš poslao znakovitu poruku i onima koji mole pred bolnicama

Varaždinski biskup Bože Radoš predstavio je misu u varaždinskoj katedrali na Pepelnicu 22. veljače u zajedništvu s kanonicima stolnog kaptola i tajnikom. Mons. Radoš je u homiliji kazao da nam…