Hrvatska dobila prvi restoran s dvije Michelinove zvjezdice: Ovo su razlozi zašto je zablistao

Hrvatska dobila prvi restoran s dvije Michelinove zvjezdice: Ovo su razlozi zašto je zablistao

Ovogodišnje izdanje Michelinova vodiča za Hrvatsku donijelo je značajnu vijest za hrvatsku gastronomsku scenu. Nakon dugo godina čekanja i solidnog broja restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom, Hrvatska je prvi put dobila restoran s dvije zvjezdice, Agli Amici iz Rovinja, u vlasništvu obitelji Scarello.

O novom Michelinovom vodiču izvijestio je portal Kult plave kamenice, koji je ocijenio da je dvije zvjezdice za poznati rovinjski restoran “uvelike opravdane”, a istaknuto je još i da je zagrebački restoran Dubravkin put dobio svoju prvu zvjezdicu.

“Michelin je skinuo zvjezdicu Dragi di Lovrana, restoranu koji je javno odustao od fine dininga uz objašnjenje da im ambiciozno kuhanje rastjeruje stare goste, dok je Noel zadržao zvjezdicu nakon promjene vlasništva i chefa.”, piše Kult plave kamenice. Hrvatska sada ima ukupno 11 zvjezdica, 11 Bib Gourmanda i 71 Michelinovu preporuku. 

Restoran Agli Amici u Rovinju, na šetnici između Grand Park hotela i marine, otvoren je 2021. godine i već u svojoj prvoj godini dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu zahvaljujući profinjenom meniju uglednog chefa Emanuela Scarella.
“Degustacijski meniji Rovinj i Istra nose vrlo prepoznatljiv Scarellov potpis koji je i ovdje ostao vjeran viziji iskrene kuhinje, sofisticirane jednostavnosti i snažne osobnosti. Svako jelo prožeto je pričom prepunom okusa u kojem se bogatstvo talijanske tradicije susreće s istarskim mirisima, morem, zemljom i njezinim plodovima.”, napisano je na web stranici restorana.

Naš se urednik lani uvjerio da je zaista riječ o vrhunskom restoranu, odmah nasuport luksuznog Grand Parka i u blizini Chanelova pop upa, u kojemu cijene nisu za svačiji džep, ali je doživljaj jedinstven.

Foto: Agli Amici i Kodeks portal

Povezane vijesti

Naletio autom na majku s djetetom. Dijete je u bolnici

Naletio autom na majku s djetetom. Dijete je u bolnici

​U srijedu oko 15,45 sati u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu, u prometnoj je nesreći ozlijeđeno dvogodišnje dijete, javila je danas policija Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom…
Albanka (29) puštena na slobodu. Tereti se da je skrivila prometnu u kojoj su poginuli sestra i brat

Albanka (29) puštena na slobodu. Tereti se da je skrivila prometnu u kojoj su poginuli sestra i brat

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv okrivljene državljanke Republike Albanije (1995.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom…
Što je Bosilj rekao Plenkoviću?!

Što je Bosilj rekao Plenkoviću?!

Gradonačelnik Varaždin Neven Bosilj za jučerašnjeg posjeta hrvatskog premijera Varaždinu istaknuo je kako je dosadašnja suradnja s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem bila je na visokoj razini i vrlo korektna te…