Chefovi otkrivaju koju hranu nikad ne naručuju u restoranima

Chefovi otkrivaju koju hranu nikad ne naručuju u restoranima

Nekoliko chefova je za Huffpost otkrilo koja predjela nikada ne naručuju u restoranima.

Plate sa sirom i krekerima

Chef Nik Fieldkazala je da je bolje izbjegavati jednostavne plate sa sitom i krekerima, ponajviše jer je to lako pripremiti i sam. “Zanimljivije je napraviti vlastitu ploču i izabrati stvari koje voliš jesti.”

Također dodaje da sir na takvim platama možda i nije svjež ili onakav kakav volite da bude.

Prženi štapići mozzarelle

Kuharica Mary Kiernan kaže da uvije preskače ovo predjelo jer ima dojam da količina nikada ne odgovara cijeni koju plaćate. Osim toga, pojašnjava i da ovu odluku temelji na prerhrani, jer iako se može zadovoljiti samo jednim štapićem, najčešće ih pojede sve.

No, ako restoran radi nešto kreativno za izradu ovih štapić, poput upotrebe domaćeg sira i slično, kaže da bi to rado kušala.

Prokulice

Ako nije jesen ili zima, bolje je preskočiti predjelo od prokulica, navodi chef Randall Braud. “Prokulice su jesensko-zimsko povrće i najbolje ih je poslužiti tijekom tih sezona.”

Pržene lignje

Chefovi su podijeljeni po pitanju ovog jela. Braud navodi da su pržene lignje svugdje iste i da je jedina razlika u umaku. No, Kiernan se ne slaže s njim. Ona navodi da ih naručuje uvijek kada ih restoran želi pripremiti prema njezinim željama.

“Sklona sam naručivati stvari koje sama ne bih napravila kod kuće, a pržene lignje spadaju u tu kategoriju. Naručit ću ih prvi put i ako vidim da restoran zna pravilno pripremiti ovo jelo, onda sam spremna naručiti ga opet”, kazala je.

Ilustracija/ Kodeks portal: Večera u Restoranu Kneginečka hiža

Povezane vijesti

Povlači se ova poznata hrana za mačke

Povlači se ova poznata hrana za mačke

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Potpuna hrana za odrasle mačke, HM Kitty govedina, 100g, LOT broja 20:126N, roka trajanja 19.9.2026, zbog povećane koncentracije joda u proizvodu. …
Ako ste kupili ove sjemenke, nemojte ih jesti

Ako ste kupili ove sjemenke, nemojte ih jesti

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu sljedećih proizvoda: NAZIV PROIZVODA PROIZVODNA SERIJA (LOT) GTIN (EAN) BROJ DATUM DO KADA JE NAJBOLJE UPOTRIJEBITI PROIZVOD (eng. BBD) METRO Chef lan…
SDP – ov prijem za Božić i Novu godinu obilovao jakim porukama i dobrom hranom

SDP – ov prijem za Božić i Novu godinu obilovao jakim porukama i dobrom hranom

Županijska organizacija SDP – a Varaždinske županije održala je božićni i novogodišnji prijem za predstavnike medija u varaždinskom bistrou Familija. ” Mi smo drugačiji. Ne vršimo priisak na novinare kao…