Počeo 14. Tjedan smijeha

Počeo 14. Tjedan smijeha

Predstavom “Dame biraju” u varaždinskom HNK otvoren je 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra.

Prije predstave mnogobrojnoj publici obratili su se gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i jedan od osnivača festivala Ljubomir Kerekeš potvrdivši još jednom odličnu suradnju između grada i ovog najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Festival će potrajati do 12. ožujka, a donosi 60 predstava za odrasle i djecu diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-Zagorske županije. Tijekom deset dana festivala gledatelji će moći vidjeti brojne predstave Kerekesh Teatra, ali i gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva.
Gostujuće predstave na Tjednu smijeha, u utrci su za nagradu “Najjači smehek” koju osvaja predstava sa najviše reakcija tijekom predstave.

Festival i ove godine prati Međunarodna izložba karikaturista pod nazivom “Smijeh bez granica” koja je u suradnji sa Hrvatskim društvom karikaturista postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Na izložbi sudjeluje ukupno 18 autora iz tri države (Slovenija, BIH i Hrvatska) s ukupno 30 radova. Publika će svojim glasovima izabrati najbolje radove a najbolji karikaturisti bit će nagrađeni novčanom nagradom i priznanjima. 

Ovogodišnji 14. Tjedan smijeha u duhu je jubilarnih izvedbi Kerekesh Teatra. U subotu 11. ožujka na sceni Europa Media predstava „Krtice“ izvest će se jubilarni 250-ti put.
Ulaznice za predstave u prodaji su na blagajni HNK Varaždin, Suvenirnici na Korzu, Ghetaldus optici u Gajevoj ulici te u sustavu Entrio.hr.

Povezane vijesti

Počeo 18. Trash Film Festival

Počeo 18. Trash Film Festival

Otkrivanjem još jedne ploče na varaždinskom „Walk of Fame“ u Uskoj ulici, otvoren je 18. Trash Film Festival. Organizatori su se mogli pohvaliti da je prijavljeno čak 1319 filmova od…
Jimmy Stanić na otvorenju obnovljene Scene Zvonimira Rogoza

Jimmy Stanić na otvorenju obnovljene Scene Zvonimira Rogoza

Obnovljena Scena Zvonimira Rogoza, kultni prostor Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu otvara se ovaj četvrtak u 20 sati koncertom legendarnog Stjepana Jimmya Stanića uz pratnju The Boysa. Nakon kompletne rekonstrukcije…
Predstavljen 14. Tjedan smijeha

Predstavljen 14. Tjedan smijeha

U varaždinskom HNK – a u srijedu predstavljena manifestacija 14. Tjedan smijeha koji će se u organizaciji Kerekesh teatra održati od 3. do 12. ožujka 2023. godine. Predstavljanju su uz…