Počeo 14. Tjedan smijeha

Počeo 14. Tjedan smijeha

Predstavom “Dame biraju” u varaždinskom HNK otvoren je 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra.

Prije predstave mnogobrojnoj publici obratili su se gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i jedan od osnivača festivala Ljubomir Kerekeš potvrdivši još jednom odličnu suradnju između grada i ovog najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Festival će potrajati do 12. ožujka, a donosi 60 predstava za odrasle i djecu diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-Zagorske županije. Tijekom deset dana festivala gledatelji će moći vidjeti brojne predstave Kerekesh Teatra, ali i gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva.
Gostujuće predstave na Tjednu smijeha, u utrci su za nagradu “Najjači smehek” koju osvaja predstava sa najviše reakcija tijekom predstave.

Festival i ove godine prati Međunarodna izložba karikaturista pod nazivom “Smijeh bez granica” koja je u suradnji sa Hrvatskim društvom karikaturista postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Na izložbi sudjeluje ukupno 18 autora iz tri države (Slovenija, BIH i Hrvatska) s ukupno 30 radova. Publika će svojim glasovima izabrati najbolje radove a najbolji karikaturisti bit će nagrađeni novčanom nagradom i priznanjima. 

Ovogodišnji 14. Tjedan smijeha u duhu je jubilarnih izvedbi Kerekesh Teatra. U subotu 11. ožujka na sceni Europa Media predstava „Krtice“ izvest će se jubilarni 250-ti put.
Ulaznice za predstave u prodaji su na blagajni HNK Varaždin, Suvenirnici na Korzu, Ghetaldus optici u Gajevoj ulici te u sustavu Entrio.hr.

Povezane vijesti

Varaždinsko kazalište u ljubičastom. Otkrivamo razlog

Varaždinsko kazalište u ljubičastom. Otkrivamo razlog

Povodom Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije u ponedjeljak će zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu bit će obasjana ljubičastim svjetlom. Tom simboličnom gestom Grad Varaždin će…
Održana promocija monografije „150 godina kazališta u Varaždinu“

Održana promocija monografije „150 godina kazališta u Varaždinu“

Na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu  održana je promocija monografije “150 godina kazališta u Varaždinu”. Stručnjaci iz različitih područja obradili su respektabilan stvaralački period od otvorenja zgrade do…
Više od 60 predstava na 15. Tjednu smijeha

Više od 60 predstava na 15. Tjednu smijeha

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj sudjelovao je na konferenciji za medije povodom najave nadolazećeg festivala 15. Tjedna smijeha koji će se u organizaciji Kerekesh Teatra održati od 1. do 10. ožujka.…