Turudić je radost i to ne samo Lipoti

Turudić je radost i to ne samo Lipoti

Odluka da sudac Ivan Tudurić ostaje kandidat vladajućih za šefa DORH – a, malo je začudila one koji prate domaću politiku. “Slučaj” izbora glavnog državnog odvjetnika danima zabavlja javnost. Briga ljude za velike ovlasti koje donosi ta funkcija, nego su prvi put u javnost procurile sočne poruke između atraktive političarke i šarmantnog suca. “Radosti” i “lipoto” dva su epiteta kojima se sprdamo na kavama pokazujući zadovoljstvo što imama natruhe afere između dvoje poznatih. Je li Josipa Rimac hrvatska Sarah Pelin?! Fizička sličnost nije mala, obje su dugo vodile grad s gotovo istom brojem stanovnika, uz to da je Knin ipak mnogoljudniji od Wasille na Aljasci. Josipa je sa samo 25 postala gradonačelnica i time vjerojatno najmlađa žena u Hrvatskoj koja je zasjela u takvu važnu fotelju.

I sad je ona postala kolateralna žrtva u sukobu dvaju zagrebačkih brda, Banskih dvora i Pantovčaka. Simpatična Kninjanka očito nije rekla zadnju i njezin mobitel skriva tisuće i tisuće poruka odaslanih muškarcima na poziciji moći koje će tek izaći u javnost. Ovisno o potrebi. Kao svaka horoskopska riba, Jospia je malo sklona flertu i dopisivanje s raznim muškarcima najvjerojatnije nije doživljavala previše ozbiljno. Dečkima je pak godilo da makar i tipkaju sa zgodnom crnkom.

I sad premijer Plenković ne odustaje od Turudića, ne zato što ne shvaća da ga bi on mogao koštati pobjede na skorašnjim parlamentarnim izborima, nego ne da Milanoviću gušta. Jer ako mijenja odluku, mora raspisati novi natjčaj za prvog državnog tužitelja, a za to nema vremena. Naime, javna je tajna da će se Sabor raspustiti 20. ožujka i onda predsjedniku Republike ostaju 4 moguća datuma za raspisivanje izbora: 28.4, 5.5., 12. i 19. svibnja. Imalo upućeni znaju da će i Milanović i oporba do tad “jahati” na Turudiću i da bi to na kraju moglo završiti “kobno” po vladajuće. SDP, Most i Možemo žele pošto poto sklepati makar i nestabilnu vladu i izmaknuti HDZ – u političko tlo pod nogama i prekinuti 8 – godišnji kontinuitet vladanja državom.

Rezervni scenarij je da nitko nema većinu i tad Milanović imenuje privremenu ili prijelaznu vladu koju bi vodio ili Siniša Hajdaš Donćić ili Nino Raspudić. To bi HDZ dovelo u nepovoljniji početni položaj na ponovljenim izborima.

HDZ ima relativno slab postizborni koalicijski potencijal i jedino mu preostaje Domovinski pokret koji se na slučaju Turudić potpuno razotkrio da želi pod njihove skute. No, pitanje da li bi pripadnici srpske nacionalne manjine htjeli držati veći takvoj – desnoj koaliciji. Stoga bi Turudić doista Plenkovića mogao lansirati za predsjednika europskih vlada, odnosno na čelo Eurupskog vijeća koje se sastoji od predsjednika zemalja članica EU i predsjednika europske vlade – Europske komisije. Jer izbori za Europski parlament su 9. lipnja i Plenković bi mogao naslijediti prijatelja Charlesa Michela.

Povezane vijesti

Poznata dječja književnica Sanja Pilić gošća mališana Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec

Poznata dječja književnica Sanja Pilić gošća mališana Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec

U nezaboravnoj je atmosferi danas protekao susret mališana ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice i njihovih odgojiteljica i odgojitelja s poznatom dječjom književnicom Sanjom Pilić. Kao što je poznato, knjige i priče…