U Varaždinu umro najpoznatiji hrvatski egzorcist

U Varaždinu umro najpoznatiji hrvatski egzorcist

Nakon duže bolesti umro u Varaždinu je umro najpoznatiji hrvatski egzorcist, fra Smiljan Kožul, prenosi index.hr. Imao je 81 godinu.

Fra Kožul poznat je i po tome što je 2015. godine u Crkvi Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu vjenčao bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka s dugogodišnjom djevojkom Anom Šarić.

Fra Kožul bio je najpoznatiji hrvatski egzorcist, a kako je prije više godina pisao dnevni tisak, on se godinama svakodnevno bavio istjerivanjem đavla – svaki dan su mu dolazili Hrvati koji su ga molili da skine urok s njih. 

Bio je pomoćnik don Gabriela Amortha, vodećeg egzorcista u Rimu te je osam godina obnašao službu egzorcista u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Egzorcizmom se, kako je 2015. godine doznao Index, prestao baviti oko 2000. godine, tvrdili su nam tako njegovi bliski suradnici. No naš izvor iz Crkve tada nam je rekao kako on nije ni imao dozvolu biskupa za bavljenje egzorcizmom. Jednom mjesečno držao je duhovne obnove.

“Tisuće je Hrvata zarobljeno crnom magijom”, rekao je 2011. godine Kožul. U jednom drugom intervjuu kazao je kako se od stotina ljudi koji mu se javljaju samo “10 posto ih stvarno opsjednuto đavlom, dok su drugi duševni bolesnici”.

Foto: Međugorje News

Povezane vijesti

TUŽNA VIJEST Umro omiljeni županijski vijećnik

TUŽNA VIJEST Umro omiljeni županijski vijećnik

Jučer je u ranim jutarnjim satima u 51. godini života umro županijski vijećnik Zoran Kunić, član Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati. “Pamtiti ćemo ga kao dragog kolegu koji je…
TUŽNA VIJEST Umro glumac Matthew Perry, zvijezda hit serije Prijatelji

TUŽNA VIJEST Umro glumac Matthew Perry, zvijezda hit serije Prijatelji

Glumac Matthew Perry, koji se proslavio 1990-ih kao mudri Chandler Bing u hit američkoj televizijskoj komediji Prijatelji, pronađen je mrtav u 54. godini života u subotu u kući u Los…
Hrvatski sjever ima novu političku zvijezdu

Hrvatski sjever ima novu političku zvijezdu

Hrvatski sjever ima novu političku zvijezdu. On je mlad i dolazi iz Međimurja. Pogađate, riječ je o Matiji Posavcu, međimurskom župana koji će vrlo vjerojatno biti najveće iznenađenje predstojećih parlamentarnih…